Απόψεις

Παρέα με τον... Ομπάμα!

Είδαμε τελικά τι ήτανε αυτό προχθές. Μια δεκάλεπτη ψιλοκουβεντούλα, στα όρθια. Με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Δεν είναι λίγο. Μόνο που ξεκίνησε με μια πλακίτσα με κακόγουστο χιούμορ. Από τη μεριά του Ομπάμα. Σε βάρος του δικού μας Γιάνη. Σε έναν, δηλαδή, που δεν έχει λεφτά ποτέ δεν τον καλωσορίζεις με αναφορά στα λεφτά που δεν έχει, μπροστά σε πολλούς.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Το τι πραγματικά μας περιμένει μας το είπε χθες. Ο ίδιος ο Ομπάμα. Μπροστά στον Ιταλό πρωθυπουργό.

Δε θα το επαναλάβω λέξη προς λέξη. Πιο αρμόδιες είναι οι διπλανές στήλες ή οι επόμενες σελίδες. Να το ερμηνεύσω με ένα ρήμα: «Σοβαρευτείτε».

Πράγματι. Τις τελευταίες μέρες και ώρες τα περισσότερα κυβερνητικά στελέχη (ειδικά αυτά που έχουν άμεση πρόσβαση στον πρωθυπουργό) δε λένε και δε δηλώνουν σοβαρά πράγματα. Σε κάθε δεύτερη λέξη τους πετάνε και μια λέξη από τις τρεις: Ρήξη! Εκλογές! Δημοψήφισμα!

Τι θα έρθει πρώτο; Εκλογές ή δημοψήφισμα και μετά η ρήξη; Ή ρήξη και μετά εκλογές ή και δημοψήφισμα;

Το πρώτο δε θα έχει τύχη σαν σενάριο. Γιατί μόνο με την προκήρυξη εκλογών ή και δημοψηφίσματος θα έχει επέλθει η ρήξη με τους Ευρωπαίους.

Και τι νόημα θα έχουν εκλογές ή και δημοψήφισμα μετά τη ρήξη; Η διαχείριση της απόλυτης καταστροφής από τους ίδιους ανθρώπους.

Σχόλια