default-image

Αυτοί... λιάζονται!

Απόψεις
Αυτοί... λιάζονται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καιρό μας διασκεδάζουν. Διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες. Με αυτά που λένε και ξελένε. Για τις χαριτωμενιές τους.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Όπως ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Μιλάει για όλα. Για το ταξίδι στη Μόσχα: «Καταστήσαμε τον ελληνικό λαό υπερήφανο γιατί πήγαμε εκεί πέρα παρά τις πιέσεις». Για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς: «Θα τα δώσουν τα λεφτά... δεν τους συμφέρει να μην τα δώσουν... Δεν πρόκειται να διαλυθεί η ευρωζώνη για το ΦΠΑ στα νησιά». Κι όσο για τις καταλήψεις και τις άλλες αταξίες σε βάρος της δημόσιας τάξης: «Τα καψίματα και τα λοιπά είναι λιγότερα».

Όπως η υπουργός για τη Μετανάστευση, Τασούλα Χριστοδουλοπούλου: «Δεν υπάρχουν μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, απλά λιάζονται». Και λίγο αργότερα, επιχείρησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα: «Δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί να περάσουν στην Ελλάδα, αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015».

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Και τι σημαίνουν οι όποιες αποφάσεις δημοσιεύονται; Δεν υπάρχει στην κυβέρνηση καθαρή αντίληψη της πραγματικότητας που καλείται να διαχειριστεί. Δεν υπάρχει και η αντίστοιχη στρατηγική. Σε μια σειρά θεμάτων.

Στο θέμα της Δημόσιας Τάξης. Πρέπει να απαλλαγεί από το αίσθημα μιας άτυπης αλληλεγγύης με το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Και ειδικά με το χώρο των αντιεξουσιαστών. Τα παιχνίδια με τις καταλήψεις κτηρίων, που συνδέονται με την ταυτότητα των μεγάλων πόλεων, πρέπει να τελειώσουν.

Στο καυτό θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Αναμφισβήτητα πρέπει να προσφέρουμε την πιο πλατιά ανθρωπιά στις ψυχές που δουλέμποροι πετάνε στις ακτές μας. Ας εγκαταλείψουμε, όμως, τους άλλους λαϊκισμούς, όπως αυτοί εκφράστηκαν με τις τελευταίες μη - αποφάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News