default-image

Χτύπημα κάτω από τη μέση

Απόψεις
Χτύπημα κάτω από τη μέση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι άθλια. Κυριολεκτικά στρέφεται κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Εξομολογήθηκε δημόσια ότι η Κύπρος προετοιμάζεται για να αντιμετωπίσει το σενάριο του Grexit. Προσπάθησε μάλιστα να δικαιολογήσει τη δημόσια εξομολόγησή του με μια κυπριακή (κατ' αυτόν) λαϊκή σοφία: «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Όσοι παρακολουθούν τα πράγματα και διαβάζουν πίσω από τις λέξεις έχουν καταλήξει στο σχεδόν αυτονόητο: Όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. έχουν καταστρώσει σχέδια για την αντιμετώπιση του Grexit. Όχι μόνο η Κύπρος. Χωρίς τα άλλα κράτη να έχουν υπόψη τους την κυπριακή (και ελληνική, κατά τη δική μου εκτίμηση) λαϊκή σοφία. Διαβάζουν τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, που έχουν εξαιρετική σχέση με τον πρωθυπουργό. Αμφισβητούν το ευρώ, την ευρωζώνη και τους κανόνες της.

Η δήλωση του πρόεδρου Ν. Αναστασιάδη συνιστά χτύπημα κάτω από τη μέση. Σε βάρος του ελληνικού λαού. Σε βάρος του κράτους που θωράκισε την ελληνική Κύπρο με την ένταξή της στην Ε.Ε. Χωρίς τις πρωτοβουλίες τότε του Κώστα Σημίτη, η αυτόθροη πολιτική προστασία της Κύπρου από την οργανωμένη θεσμικά Ευρώπη θα ήταν μια ουτοπία μακρινή.

Να το εξηγήσω απλά: Αν η αδελφή Κύπρος δηλώνει δημόσια ότι προετοιμάζεται για το Grexit, αυτό ενισχύει τις δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη που αξιώνουν την άτεγκτη εφαρμογή των διαδικασιών που οδηγούν στην χρηματοπιστωτική ασφυξία της Ελλάδας. Και την τελική της έξοδο από την ευρωζώνη.

Εκτός εάν ο κύριος Ν. Αναστασιάδης θέλει να καταντήσει την Κύπρο απλή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Που διαρκώς (αυτή) συρρικνώνεται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News