Απόψεις

Βαβέλ!

Δε μας βοηθάνε καθόλου. Έχουν πει τα πάντα. Και συνεχίζουν να λένε τα πάντα. Ό,τι θέλει ο μπαξές των επιθυμιών και των οραμάτων. Και δεν ξέρεις ποτέ τι θα ακούσεις από τον ίδιο άνθρωπο. Ίσως, ο πιο συνεπής είναι ο Πρωθυπουργός. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Προσέχει τι λέει. Όχι ότι αποφεύγει τα ψέματα. Και μάλιστα τα πελώρια.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Άλλα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και άλλα η πρόεδρος της Βουλής. Την απαξίωση της Βουλής με τα καμώματα μιας μικρής ομάδας αντεξουσιαστών τα αποδοκιμάζει ο πρώτος. Και με κατηγορηματικότητα. Τα ίδια καμώματα η πρόεδρος της Βουλής τα βλέπει ως «απλή ειρηνική» διαμαρτυρία. Σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Άλλα εκτίμησε ο υπουργός Εσωτερικών. Και άλλα ο υπουργός Οικονομικών. Δε θα χαρούμε το Πάσχα, μας προειδοποίησε ο πρώτος. Θα το γλεντήσουμε την Ανάσταση και τη Λαμπρή, μας καθησύχασε ο δεύτερος.

Άλλα έλεγε πριν λίγες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Δημοσίας Τάξης. Να κατέβουν όλοι οι διδάσκοντες και όλοι οι φοιτητές και να διώξουν τους αναρχικούς από τα πανεπιστημιακά κτήρια. Χθες μαζεύτηκαν μερικοί στα προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμβολο όλων των αγώνων της φοιτητικής νεολαίας για ακαδημαϊκές και όχι μόνο ελευθερίες, για να απομακρυνθούν οι γνωστοί-άγνωστοι καταληψίες. Και σε λίγα λεπτά οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. τους συνέστησαν να απομακρυνθούν. Για να μην οξυνθούν τα πνεύματα. Προφανώς άλλα εννοούσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Άλλα λέει ο υπουργός Οικονομικών και άλλα λένε και οι δύο αναπληρωτές του! Μέσα στα πρώτα λεπτά κάθε δήλωσής τους επέρχεται βροντώδης διάψευση από τον πρώτο.

Βαβέλ λέξεων ή και προθέσεων;

Σχόλια