Απόψεις

Ας τον μαζέψει

Δεν ξέρω πόσοι ευτυχισμένοι άνθρωποι υπάρχουν αυτήν την εποχή στη χώρα, ένας όμως υπάρχει σίγουρα. Και αυτός είναι ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος, που ζει σε "πατριωτικό" πυρετό, ταξιδεύοντας αενάως με αεροπλάνα, ελικόπτερα και βαπόρια - καμιά φορά και με τανκ - από τα Ίμια μέχρι την Κρήτη και από το Ντουμπάι μέχρι τις ΗΠΑ.

Του Δημήτρη Καρατζάνη

Αφού λοιπόν ο κ. υπουργός εκτόξευσε την αποστομωτική του ατάκα «η παρέλαση της 25ης Μαρτίου είναι η καλύτερη απάντηση στους υπηρέτες της Μέρκελ», αναχώρησε εν θριάμβω για την Αμερική, προσκεκλημένος της ελληνικής και κυπριακής παροικίας της Νέας Υόρκης. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία σε Έλληνες και Κύπριους ομογενείς να ακούσουν από πρώτο χέρι τις "εμπνευσμένες" πατριωτικές δηλώσεις του υπουργού, να χαρούν τη "σεμνή" παρουσία του στην τελετή ονοματοθεσίας οδού προς τιμήν του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιακώβου Β και να γίνουν αυτήκοες μάρτυρες σημαντικών, "καινοτόμων" προτάσεων προς την ηγεσία των ΗΠΑ. Προτάσεις που αφορούν όχι μόνο τη στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και το θέμα της... συνεκμετάλλευσης των ελληνικών πετρελαίων με ποσοστά μάλιστα70-30% υπέρ των ΗΠΑ.

Ποιος εξουσιοδότησε τώρα για τέτοιας σπουδαιότητας θέματα τον κ. Καμμένο να διεξάγει συζητήσεις με τους Αμερικανούς είναι κάτι για το οποίο κάποιοι οφείλουν, νομίζω, να δώσουν εξηγήσεις και στην κοινή γνώμη, αλλά και στη Βουλή. Γιατί τέτοια θέματα δεν αντιμετωπίζονται με την "υπευθυνότητα" Καμμένου, αλλά στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και αφού ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι του προβλήματος (οικονομικοί, γεωστρατηγικοί, κ.λπ.). Γιατί αλλιώς κινδυνεύει αυτός που προσεγγίζει το πρόβλημα χωρίς τη σχετική προετοιμασία να χαρακτηριστεί αφελής ή γραφικός.

Άποψή μας είναι πάντως ότι ο κ. Καμμένος, όπως και στην περίπτωση της πρόσφατης... ρουκέτας που εξαπέλυσε για τους τζιχαντιστές που θα στείλει στην Ευρώπη, έχει υπερβεί τα εσκαμμένα, όχι μόνο για αριστερή κυβέρνηση, αλλά για όποια διαθέτει στοιχειώδη κρίση και λογική. Ας τον "μαζέψει" λοιπόν ο κ. πρωθυπουργός, πριν συμβεί το "ατύχημα". Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεγαλύτερες συμφορές σε αυτόν τον τόπο προήλθαν από υπερφίαλους και φανατικούς "πατριώτες", με ελάχιστη ή καθόλου γνώση του διεθνούς συσχετισμού ισχύος...

Σχόλια