default-image

Με τι και πώς υποβαθμίζεται η Βουλή

Απόψεις
Με τι και πώς υποβαθμίζεται η Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προχθεσινή (μη) συζήτηση στην Εθνική Αντιπροσωπία επιβάλλει να διατυπώσουμε το ερώτημα και να το απαντήσουμε: Με τι και πώς υποβαθμίζεται ο κορυφαίος θεσμός της δημοκρατίας.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Υποβαθμίζεται με την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης της Βουλής σε σοβαρά ζητήματα. Η ταραχώδης προχθεσινή συζήτηση και οι ύβρεις που ανταλλάχτηκαν δε συνιστούν, με κανέναν τρόπο, ενημέρωση των μελών του Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού.

Υποβαθμίζεται με την ανήκουστη συμπεριφορά της προέδρου. Οι συχνές ειρωνείες της και τα αρνητικά σχόλιά της σε βάρος των πολιτικών αρχηγών δεν προδίδουν απλώς έλλειψη πολιτικής ωριμότητας. Αποκαλύπτουν ευθέως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική στάση.

Υποβαθμίζεται με την εισαγωγή νομοσχεδίων με χονδροειδείς ατέλειες. Δεν προλάβαμε να αναγνώσουμε με εκκωφαντική έκπληξη τη διάταξη με την οποία καταργείται ουσιαστικά ο θεσμός της ανώνυμης εταιρείας. Μια κατάκτηση πολλών αιώνων.

Υποβαθμίζεται με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου (ξεκίνησε, φαίνεται, αυτή η βιομηχανία), με τις οποίες τροποποιούνται διατάξεις που είχε εγκρίνει η Βουλή την προηγούμενη μέρα. Και, περιμένετε. Κάποιες τακτοποιήσεις χρεών αφορούν πράξεις κακουργηματικές.

Υποβαθμίζεται με τους δεκάρικους λόγους απ' όλες, σχεδόν, τις πλευρές. Με πρωτομάστορα τον υπουργό Δικαιοσύνης. Που υποσχέθηκε να συμβάλει στην εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων, που έχουν ανατραπεί από ανώτερα δικαστήρια. Μόνο και μόνο για να χαϊδέψει αφτιά. Προσωρινά! Μόνο και μόνο για να θυματοποιήσει, για δεύτερη φορά, χιλιάδες θύματα εθνικής τραγωδίας. Και ναζιστικής θηριωδίας.

Ο κατάλογος των ατοπημάτων και των συνειδητών πράξεων απαξίωσης της Βουλής γεμίζει. Πολύ γρήγορα, απ' ό,τι φαίνεται. Αν πάμε έτσι, θα είναι ανεξάντλητος.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News