default-image

Υψηλά λάθη σε προβεβλημένες θέσεις

Απόψεις
Υψηλά λάθη σε προβεβλημένες θέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτά που συμβαίνουν στη Βουλή δεν είναι σοβαρά. Επί της ουσίας καμιά σοβαρή συζήτηση. Όλα στο βωμό της επικοινωνίας. Των φευγαλέων εντυπώσεων. Της πρόχειρης ατάκας. Των ύβρεων. Των φτηνών συκοφαντιών.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Τελευταίο κρούσμα; Η κατηγορία του Γιάννη Βαρουφάκη ότι δε βρίσκει αντίγραφο από τις δανειακές συμβάσεις της Ελλάδας με το ΔΝΤ. Και πως χρειάστηκε τρεις μέρες γεμάτες με υπερατλαντικά τηλεφωνήματα για να μάθει τι έχει συμφωνήσει η χώρα με τους δανειστές. Προφανώς, έφτασε να γίνει υπουργός, να διαπληκτιστεί στη Βουλή, για να μάθει ότι μπορούσε να προστρέξει στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να βρει όλους τους σχετικούς νόμους και συμβάσεις.

Ποιο είναι το ελαφρυντικό που μπορεί να επικαλεστεί; Μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση δεν έχει φέρνει στη Βουλή τη συμφωνία των Βρυξελλών της 20ής Φεβρουαρίου 2015 μαζί με τα έγγραφα, που έχουν επισυναφθεί σε αυτή. Παρά τις αντίθετες προβλέψεις του Συντάγματος. Άρα το μόνο ελαφρυντικό που έχει είναι η δική του παράνομη και αντισυνταγματική παράλειψη.

Τι επιβαρύνει τις εργασίες της Βουλής; Πέρα από τη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και την έλλειψη προσαρμογής των βουλευτών της αντιπολίτευσης στα νέα τους καθήκοντα.

Λυπάμαι, προσωπικά εγώ. Δυστυχώς η συμπεριφορά της σημερινής Προέδρου της Βουλής. Αγαπημένη κόρη, αγαπημένης φίλης. Δεν ήταν κατάλληλη γι' αυτό το αξίωμα. Έχει γνώσεις. Όχι ωριμότητα. Ο Πρόεδρος της Βουλής συνομιλεί με όλες τις πτέρυγες. «Κτίζει» γέφυρες. Κατεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης των άλλων. Περιορίζει τα «προσωπικά».

Δυστυχώς, πάλι, η σημερινή Πρόεδρος της Βουλής πράττει τα αντίθετα. Διαπληκτίζεται με όλους. Παίρνει κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Προηγείται της Κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας άλλα ήθελε να θεραπεύσει...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News