Απόψεις

Μπάρακ σώζοι Αλέξη

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης. Το 50,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους. Το 58% πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν πραγματοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Το 73% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν κατάργησε την τρόικα. Απλά της άλλαξε όνομα.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Πού εκείνα τα θηριώδη ποσοστά δημοφιλίας πριν από λίγες βδομάδες! Παρόμοια, φυσικά, ήταν και τα ποσοστά που απολάμβανε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου το 2009.

Έτσι είναι τα πράγματα. Οι δημοφιλίες είναι περαστικές όταν η πραγματικότητα είναι σκληρή.

Έτσι είναι τα πράγματα όταν εκστομούνται χονδροειδή ψέματα μαζί με χυδαιότητες που εκθέτουν τη χώρα στον κόσμο όλο.

Έτσι είναι τα πράγματα όταν έχουν συλλεγεί πρόσωπα με καθαρά επικοινωνιακά κριτήρια.

Έτσι είναι τα πράγματα όταν οι ιστορικά ξεπερασμένες εξαγγελίες των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη επιτρέπουν την κατάληψη της Νομικής από μια μικρή ομάδα αντεξουσιαστών. Την παρέλαση καταστροφής των ίδιων από το κέντρο της Αθήνας. Τα γκράφιτι σε ιστορικά μνημεία του κέντρου της Αθήνας. Τα καμένα Ι.Χ. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την απαθή έως ανύπαρκτη στάση της Αστυνομίας.

Έτσι είναι τα πράγματα όταν οι αντεξουσιαστές απαιτούν την αποφυλάκιση γνωστών τρομοκρατών και ο υπουργός μετατρέπει την αξίωσή τους σε διάταξη νόμου.

Μόνο ο Ομπάμα της πιο καπιταλιστικής χώρας μπορεί να σώσει τον Αλέξη της "Αριστεράς".

Σχόλια