default-image

Κρήτη-Γιάννενα μια... "ψευτοπαλικαριά" δρόμος

Απόψεις
Κρήτη-Γιάννενα μια... "ψευτοπαλικαριά" δρόμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έζησα στα Γιάννενα για επτά ολόκληρα χρόνια και, παρά τις όμορφες στιγμές που ζούσα καθημερινά, αυτό που πάντα ήθελα ήταν κάποια στιγμή να επιστρέψω στον τόπο μου, γιατί η απουσία του με μαράζωνε!

Του Λευτέρη Κουμαντάκη

Πραγματικά έψαχνα τρόπους να συναντώ στοιχεία της κρητικής μου παράδοσης, της πραγματικής λεβεντιάς και του πλούτου του νησιού μου, αφού ήμουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά... και πιστέψτε με τα συναντούσα μόνο όταν πήγαινα και έβρισκα τα πατριωτάκια μου σε αυτή την επισκιασμένη πλέον Γαλακτοκομική Σχολή! Κέφι, χορός, μαντινάδες, μα πάνω απ' όλα το αίσθημα της συντροφικότητας… "Μονοιάζαμε", και ο ένας είχε στήριγμα τον άλλο…

Από τότε μάλλον άλλαξαν πολλά. Τα "γιατί" το ένα μετά το άλλο πια με θλίβουν και με πονούν…

Σαράντα μέρες τώρα, μέσα και από τα στοιχεία που μάθαινα για την υπόθεση Γιακουμάκη, είχα μια ελπίδα ότι ο ίδιος ο Βαγγέλης θα είναι αυτός που θα έβγαινε δημοσίως και θα έδειχνε όλους όσους του έκαναν τη ζωή κόλαση! Η "ψευτοπαλικαριά" και το άσχημο κρητικό "ταπεραμέντο" δυστυχώς ταξίδεψε από εδώ και ρίζωσε σε εκείνο τον τόπο… σε εκείνο το κτίριο, με αποτέλεσμα ένα παιδί 20 μόλις χρόνων με όνειρα και φιλοδοξίες να χάσει τη ζωή του…

Γι' αυτό τον "έφαγαν"... Γιατί τα "ψευτοβοσκάκια", που και εδώ στην Κρήτη όλοι τρέμουν να τα δείξουν με το δάχτυλο, δεν μπόρεσαν να αγγίξουν τη μοναδικότητα του Βαγγέλη… Γιατί παρασιτούν στην οικογενειακή τους μούχλα, που κρατάει εδώ και χρόνια… Που κανένας, ακόμα και οι Αρχές, τρέμουν να τους κατατρέξουν.

Και σας ρωτώ όλους εσάς και εδώ στην Κρήτη… Ποσά τέτοια περιστατικά έχετε δει μπροστά στα ματιά σας; Μίλησε κανείς; Τους κυνήγησε κανείς; Συνένοχοι όλοι στο έγκλημα… όχι μόνο του Βαγγέλη αλλά και άλλων που έχουν σταλεί στα νοσοκομεία, με σφαίρες και χτυπήματα και όλοι οι αυτουργοί είναι έξω, έτοιμοι να το επιχειρήσουν ξανά..!

Για να σας δω στο εξής… Κι εγώ μαζί σας… να διαγράψουμε από την έντιμη Κρήτη μας όλα αυτά τα μιάσματα και τις τακτικές. Μιλήστε, αλλιώς ο Βαγγέλης θα είναι απλά ο πρώτος! Ας τιμωρηθούν ηθικοί και όχι μόνο υπαίτιοι αυτής της υπόθεσης... Τώρα… Τώρα όμως!

Συγνώμη, Βαγγέλη, που έπρεπε να φύγεις για να βάλει μυαλό αυτή η χώρα και που δε συμβάλλαμε όλοι για να το αποφύγεις.. Μια χώρα που με τη νοοτροπία της έβαζε στην τελευταία αντί στην πρώτη θέση την κατηγορία παιδεία και ηθική! Συγνώμη, και να είσαι σίγουρος πως οποίοι κι αν σε πίεσαν να προβείς στο κόψιμο του νήματος της ζωής σού υποσχόμαστε, όλοι εμείς, πως θα μπουν στο περιθώριο γιατί δεν ξέρω αν η δικαιοσύνη για μια ακόμα φορά πράξει ορθώς... Γιατί έτσι είμαστε σαν λαός… Πρέπει να την πάθουμε για μάθουμε και κατά συνέπεια να κινητοποιηθούμε!

Συλλυπητήρια στην οικογένειά σου και ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου, φίλε Βαγγέλη… Καλό σου ταξίδι!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News