Απόψεις

Τι θά 'πρεπε να μας ενδιαφέρει

Πολύ λίγο με ενδιαφέρει πού θα υποδεχτούμε τους τεχνοκράτες των "θεσμικών". Σε ποιο ξενοδοχείο; Και πού θα συνεδριάζουν; Στα δωμάτιά τους ή στα σαλόνια; Στο εστιατόριο ή στο μπαρ; Γιατί όχι και στην πισίνα. Θα είναι όλοι τους πιο χαλαροί. Και θα τους πάρουμε τα πάντα. Αλλιώς, όπως προέβλεψε ο "ψεκασμένος" υπουργός Άμυνας, θα γίνουμε "Κούγκι".

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Πολύ λίγο με ενδιαφέρει το παιχνίδι με τις λέξεις. Αν θα λέγονται θεσμοί ή τρόικα. Αν θα τους προσάψουμε την προσωνύμια Brussels group ή κάτι άλλο. Με ενδιαφέρει η ουσία. Και το αποτέλεσμα. Και ας τους ξαναβαφτίσουμε όπως και όσο και ό,τι αν θέλουν. Δεν αρνιέμαι πως καμιά φορά και οι λέξεις παίζουν ρόλο. Μέχρις ότου αποδειχθεί.

Θα 'πρεπε να με ενδιαφέρει αρκετά η σύναψη συμφωνίας με τον ΟΟΣΑ. Και η υπογραφή της χθες από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Πώς όμως θα αποδώσω κάποια πρακτική σημασία σε αυτή όταν την ίδια μέρα στην Αθήνα ο υπουργός Παιδείας καταργεί ό,τι έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ. Άλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν αρκετά καθυβρίσαμε αυτούς τους τεχνοκράτες αυτού του διεθνούς οργανισμού.

Θα 'πρεπε να με ενδιαφέρουν τα λόγια του υπουργού Οικονομικών. Παραπονιέται ότι τον ειρωνεύονται. Δε μου αρέσει και με ενοχλεί αυτό. Από την άλλη, μήπως προσέξατε το ύφος και το στυλ με το οποίο τους απευθύνεται;

Θα 'πρεπε να μας ενδιαφέρει και να στοχαστούμε στις συζητήσεις για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Μήπως, όμως, θα 'πρεπε να αναφερθούμε σε ένα σκληρό ιστορικό νόμο; Οι δικτάτορες και οι αυθαίρετες κυβερνήσεις κυβερνούν μέσα από δημοψηφίσματα.

Εξομολογούμαι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η παραμονή μας στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Σχόλια