Απόψεις

"Φτάνει με τους ψευτόμαγκες"

Όλες αυτές τις ημέρες ακούμε, βλέπουμε και διαβάζουμε απίστευτα πράγματα με αφορμή την υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αυτό που δεν μπόρεσα να κατανοήσω ποτέ μέσα από αυτό το επάγγελμα είναι η λογική της δημοσιογραφικής αλητείας ορισμένων Μέσων της Αθήνας, που λειτουργούν με τη συνήθεια "πουλάμε και αγοράζουμε ό,τι έχει να κάνει με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια".

Του Μάνου Δασκαλάκη

Είναι τραγικό αυτή η οικογένεια, που βιώνει εδώ και μέρες έναν απίστευτο εφιάλτη, να πρέπει ταυτόχρονα να διαβάζει ό,τι έρθει στο μυαλό ορισμένων "συναδέλφων", που θεωρούν ότι στο βωμό της τηλεθέασης τα πάντα μπορούν να πωληθούν. Ναι για μια ακόμη φορά, αυτοί οι ψευτόμαγκες της Κρήτης φαίνεται πως έχουν το δικό τους μερτικό στην υπόθεση του Βαγγέλη. Όχι, δεν είμαι δικαιοσύνη για να μπορώ να κρίνω ως Κρητικός, όμως γνωρίζω διαχρονικά αυτήν την κάστα των "λεβεντόπαιδων" που απλά γεννήθηκαν για να δημιουργούν πρόβλημα.

Άραγε οι οικογένειές τους τι έχουν να πουν γι' αυτό, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η σιωπή. Πρέπει ως κοινωνία να απομονώσουμε αυτούς τους "λεβέντες" που όλα αυτά τα χρόνια, στο όνομα της υπερήφανης Κρήτης, μας πουλούν μαγκιά και νταϊλίκι. Όσο εμείς σιωπούμε, τόσο αυτοί θα ξεφτιλίζουν το νησί μας σε ολόκληρη τη χώρα. Η υπόθεση εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη δεν είναι απλά ένα γεγονός που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα, αλλά μια ιστορία γροθιά στο στομάχι για τη σύγχρονη κοινωνία της Κρήτης.

Δεν μπορεί μέσα σε έναν "ναό" μάθησης, όπως είναι η οποιαδήποτε σχολή, να υπάρχουν αυτές οι λογικές, που ισοπεδώνουν τόσο πολύ την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί όλα αυτά τα χρόνια σε σχολεία και κέντρα νεολαίας μιας ομάδας να κάνει άνω κάτω οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για το μέλλον. Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, όλοι μας έχουμε ευθύνη για την εξαφάνιση του Βαγγέλη, γιατί πολύ απλά αυτή η κοινωνία ακόμα απωθεί τα παιδιά της να μη μιλούν και πάντοτε με την "κλισέ" φράση «τι θα πει ο κόσμος;».

Το μυαλό όλων μας πρέπει να είναι στον Βαγγέλη και την οικογένειά του, που περνά δύσκολα, και παράλληλα επιτέλους ας δείξουμε όλοι με το δάχτυλό μας και χωρίς φόβο αυτούς τους ψευτόμαγκες, που σίγουρα στην ψυχή δεν είναι Κρητικοί. Ας φωνάξουμε επιτέλους όλοι δυνατά «φτάνει με τους ψευτόμαγκες».

Σχόλια