default-image

Ειλικρινά για τη Μέρα της Γυναίκας

Απόψεις
Ειλικρινά για τη Μέρα της Γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χθες το πρωί στον Άγιο Τίτο ένιωσα μια γυναικεία φωνή να συνοδεύει τους ψάλτες μας. Έχω ξαναγράψει για αυτή τη μουσική. Σε καθηλώνει. Δε σε κουράζει. Ξεχωρίζεις τις λέξεις και τις συλλαβές. Βοηθάει πάντως η εσωτερική αρχιτεκτονική του Ναού. Η λιτότητα και μια ευεργετική αύρα.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Την αναγνώρισα. Την έχω ξανακούσει. Να τραγουδά έντεχνα λαϊκά τραγούδια σε εστιατόριο (δεν ντρέπεσαι να ξαναπάς) της πόλης χτισμένο πάνω στα παραλιακά τείχη.

Καλά και συμβολικά ξεκίνησε η Ημέρα της Γυναίκας. Η σκέψη ήταν αυτόθροη. Όσο περνάνε τα χρόνια ολονέν και περισσότερες γυναίκες συμμετέχουν στις λατρευτική ζωή της εκκλησίας μας. Ειδικά, εδώ στο νησί μας.

Το μεσημέρι, κάπου στις Μαλάδες ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου "Αρετούσα" τίμησε μια εξαιρετική γυναίκα μουσικό. Συνθέτη και βιολίστρια. Την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Δεν υπάρχει πια άβατο για τη σημερινή γυναίκα. Ίσως περιορισμένο στην πολιτική. Κυριαρχεί, όμως, στην κοινωνία. Σε αυτήν άλλωστε φυτρώνουν οι περισσότερες ελπίδες μας. Και οι πιο ειλικρινείς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News