default-image

Τα ψέματα τελείωσαν

Απόψεις
Τα ψέματα τελείωσαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παιχνίδια στο Αιγαίο. Τι πρωτότυπο! Είναι πλέον γνώριμο το γεγονός οι Τούρκοι να απλώνουν το θράσος τους στην ελληνική θάλασσα, την ώρα που εμείς απλά ακούμε, διαβάζουμε, διαπραγματευόμαστε και ξεδιπλώνουμε τον σχεδιασμό. Τελικά προσπαθώ να καταλάβω πού βρισκόμαστε. Πολλές απόψεις, διαφορετικές τοποθετήσεις, αλλά η ουσία μένει η ίδια.

Του Μάνου Δασκαλάκη

Δηλαδή, η ελληνική κοινωνία εξακολουθεί να είναι στα τάρταρα, μόνο που τώρα ελπίζει περισσότερο. Άραγε πόση ακόμα απογοήτευση μπορεί να αντέξει αυτός ο λαός; Πόσες ακόμα celebrity συνεντεύξεις μπορεί να παρακολουθήσει στο εξωτερικό και πόσες ακόμα ασάφειες χωρούν στο δικό μας μυαλό; Στείλαμε ένα κείμενο με ασάφειες, λέει, για να μπορούμε να διαπραγματευτούμε πιο εύκολα. Τελικά, πόση αφέλεια μπορεί να αντέξει αυτός ο τόπος ακόμα; Είμαι και εγώ υπέρμαχος του καινούργιου, είμαι κι εγώ θυμωμένος για την πενταετία που προηγήθηκε και πάνω που άρχισα να ελπίζω για κάτι διαφορετικό μού ήρθε η κατραπακιά στο αριστερό μάγουλο, μιας και όλα τα προηγούμενα χρόνια με χτυπούσαν από τα δεξιά.

Ναι, οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και εμείς απλά κάνουμε διαβήματα, ανοίγοντας παράλληλα μέτωπα που ελπίζω να περιοριστούν μόνο σε επίπεδο κυβερνήσεων και να μη φτάσουν μέχρι το λαό. Έχουμε τους απλούς πολίτες στο πλευρό μας, όμως αυτό, κύριοι, δεν αρκεί. Δε θέλουμε να ακούμε αυτές τις υποσχέσεις ότι όλα θα γίνουν για το λαό, γιατί πολύ απλά η στροφή σχεδόν 180 μοιρών δε φέρνει την ελπίδα. Και κάπου εκεί, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας συνεχίζει τις αναλύσεις σε εγχώρια και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, μόνο που και στα λεγόμενά του υπάρχουν ασάφειες, πυροτεχνήματα, φράσεις επιστημονικής διαύγειας και στο τέλος τα ίδια. Λοιπόν, δεν ξέρω τι θα γίνει και δυστυχώς που δεν μπορώ να πω πως δε με αφορά.

Ήρθε η ώρα να ακούσουμε αλήθειες. Τουλάχιστον ελπίζαμε ότι θα ακούσουμε την πραγματικότητα και, πιστεύουμε ότι ο πολύπαθος ελληνικός λαός αυτό θα μπορούσε να το σεβαστεί. Επειδή λοιπόν η αισιοδοξία αρχίζει να κλυδωνίζεται, ας μπούμε στην ουσία γιατί η περίοδος χάριτος τελείωσε και νιώθω ότι ήδη βρισκόμαστε εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε και ειλικρινά ελπίζω να καταλάβουν όλοι σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ότι αυτός ο λαός δεν είναι κτήμα κανενός. Επιτέλους πείτε αλήθειες και εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας. Τα ψέματα τέλειωσαν, ήρθε η ώρα να νιώσουμε επιτέλους ασφάλεια και αυτή θα φέρει και την αισιοδοξία!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News