default-image

Ως εδώ με την προχειρότητα…

Απόψεις
Ως εδώ με την προχειρότητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα για τη χώρα. Αν μη τι άλλο, οι τοποθετήσεις και κυρίως οι πολιτικές προτάσεις θα πρέπει να είναι σοβαρές. Οποιαδήποτε αντιμετώπιση του ποδαριού θα τη βρούμε μπροστά μας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, καθώς θα πρέπει να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας αλλά και ο σεβασμός βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

Οι πολιτικοοικονομικές εξελίξεις έχουν αφήσει σε δεύτερη μοίρα σοβαρά ζητήματα όπως αυτό με τους παράνομους μετανάστες και εκεί, αν δε σκύψουμε σοβαρά στο πρόβλημα, θα χάσουμε ως κοινωνία μια τεράστια ευκαιρία. Αυτή της ουσιαστικής διαχείρισης ενός θέματος που θα βρίσκεται πάντα στο παρασκήνιο και θα έρχεται στο προσκήνιο μόνο όταν θα προκύπτουν σοβαρά και δυστυχώς τραγικά περιστατικά.

Η όλη συζήτηση για το επίμαχο έγγραφο το οποίο έφυγε (αλλά πώς έφυγε, γιατί έφυγε και ποιοι γνώριζαν ότι έφυγε κ.λπ. κ.λπ.) προς τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, οι εκατέρωθεν βολές και η αντιμετώπιση του ζητήματος απλά ως ακόμη ένα πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης δε λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα. Το διαιωνίζει. Και στην επόμενη τραγωδία θα αναζητούμε λύσεις εμφανώς όλοι έκπληκτοι για τις διαστάσεις της. Και είναι εκεί που έρχονται και αναπτύσσονται διάφορα «λουλούδια», με κοφτερά αγκάθια, επικαλυμμένα με έναν υποτιθέμενο πολιτικό λόγο που θα κοιτάξουν από τα άκρα (είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά) να εμφανιστούν ως άλλοι σωτήρες μιας κοινωνίας που θα φωνάζει για λύσεις και όχι προχειροδουλειές.

Εκείνο το οποίο περιμένει λοιπόν κανείς τώρα είναι η σοβαρότητα. Από όλες τις πολιτικές πλευρές. Είτε προέρχονται από την κυβέρνηση είτε από την αντιπολίτευση. Έχουμε δώσει, δυστυχώς, ως χώρα πολλούς λόγους προς το εξωτερικό για να γελούν μαζί μας. Επίσης αρκετούς λόγους προς το εσωτερικό για να ανησυχούν οι πολίτες. Ως εδώ με την προχειρότητα λοιπόν σε όλα τα επίπεδα. Θέματα όπως η μεταναστευτική πολιτική δεν είναι χθεσινά, δεν είναι άγνωστα. Το ίδιο και η υγεία, η παιδεία, τα αγροτικά, η δικαιοσύνη. Προβληματίζουν την πληγωμένη κοινωνία που ζητά εκτός από την περιβόητη και χαμένη αξιοπρέπειά της και λύσεις. Γιατί οι σωστές λύσεις σε σοβαρά ζητήματα σε κάνουν αξιοπρεπή και περήφανο Έλληνα και Ευρωπαίο πολίτη. Εις το επανιδείν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News