Απόψεις

Αλαζονική αδεξιότητα ή προβοκάτσια;

Με ενοχλεί η βιασύνη της Νέας Δημοκρατίας να αναδεικνύει θέματα χωρίς έρευνα, χωρίς διασταύρωση. Μόνο και μόνο για αντιπολιτευτικούς λόγους. Από την άλλη, θεωρώ απαράδεκτες τις κυβερνητικές απαξιωτικές δηλώσεις προς την αντιπολίτευση. Με αφορισμούς μάλιστα και με αντίστοιχου επιπέδου ύβρεις.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Παράδειγμα: Οτιδήποτε έχει σχέση με την παράνομη μετανάστευση. Τελευταίο επεισόδιο: Η διαβόητη εγκύκλιος για την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών. Είχε εκδοθεί για τα θέματα της μετανάστευσης από τον αρμόδιο, για την παράνομη μετανάστευση, υποστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας. Που περίπου έλεγε: Αν ο παράνομος μετανάστης δε διώκεται για κακούργημα, τότε να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος για ένα μήνα. Και μετά για ένα εξάμηνο.

Το περιεχόμενο της εγκυκλίου έρχεται σε αντίθεση με το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης Schengen. Αυτής που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών των χωρών, κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε όλες τις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συνθήκη. Βεβαίως υπάρχουν κάποιοι στην κυβέρνηση που θέλουν να καταγγείλουμε τη Συνθήκη αυτή. Προφανώς αγνοούν τα μεγάλα πλεονεκτήματα από την ισχύ και λειτουργία της Συνθήκης αυτής. Αυτό αφορά βέβαια μόνο αυτούς. Και εμάς τους υπόλοιπους, αν μας προκαλέσουν ζημιά από τη συμπεριφορά τους.

Ανοιχτά οι πολιτικοί προϊστάμενοι του αρμόδιου υποστράτηγου ένιψαν τας χείρας τους. Όταν οι αντιδράσεις πλήθυναν και γιγαντώθηκαν, άρχισαν να διατυπώνουν τον ισχυρισμό περί προβοκάτσιας. Προσωπικά δεν το αποκλείω. Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιάσει αποδείξεις.

Πάντως, για ένα πράγμα είμαι βέβαιος. Το περιεχόμενο της εγκυκλίου ταυτίζεται σχεδόν απόλυτα με το δελτίο Τύπου που φέρει τις υπογραφές των αρμόδιων στελεχών του πολιτικού γραφείου του αρμόδιου υπουργού.

Σχόλια