Απόψεις

Απαιτείται πυξίδα

Έχουν μπερδευτεί. Μέσα στην Κυβέρνηση. Και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και σε αυτούς που μεταφέρουν το λόγο και την πράξη της Κυβέρνησης στο λαό. Κάνουν λάθη πολλά. Υπάρχουν και λάθη που οφείλονται σε μια επικίνδυνη νοοτροπία. Όσα λένε στο ένα ακροατήριο δεν τα μαθαίνει, δήθεν, το άλλο. Όσα λένε προς τέρψη της ελληνικής κοινής γνώμης δεν τα μαθαίνει η Ευρωπαϊκή. Αυτό επιτείνει τη σύγχυση και καθιστά την Ελλάδα αναξιόπιστη.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Θέλω να το ξαναγράψω. Δε με ενδιαφέρει τι προεκλογικές δεσμεύσεις έχει η Κυβέρνηση. Μπορεί να διαμορφώσει ένα σκεπτικό που να της επιτρέπει οποιαδήποτε απόκλιση. Τους Έλληνες ενδιαφέρει η προώθηση και υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων.  

Η Κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν είναι απαραίτητο να «περάσει» από τη Βουλή τη συμφωνία της περασμένης Παρασκευής. Έτσι, δεν υπερασπίζεται τη σοβαρότητα του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των θεσμών του. Μια τέτοια παράλειψη είναι αντισυνταγματική. Εδώ πρόκειται και για παλινωδία.

Υποτίθεται ότι τους ενοχλούσαν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Που για να ισχύουν έπρεπε να εγκριθούν από τη Βουλή. Τους ενοχλούσε η έλλειψη διαφάνειας σε πάρα πολλές παρεμβάσεις των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Και μέσα σε λίγες μέρες έχουν δώσει τις χειρότερες εξετάσεις και σε επίπεδο θεσμών.

Απαιτείται πυξίδα και νέα στρατηγική για την Κυβέρνηση, για να μην κλάψει πικρά και η ίδια και πονέσει ο Ελληνικός Λαός. Από τη στιγμή που ακύρωσαν όλες τους τις βασικές εξαγγελίες, πρέπει να ανασυγκροτήσουν τους στόχους του κυβερνητικού έργου. Και να είναι βέβαιοι ότι ο Ελληνικός Λαός, πέρα από τις εκκεντρικότητες και "χαριτωμενιές" τους, θα τους εγκρίνει.

Αυτό τους το υποδεικνύουν μερικά από τα πιο σοβαρά στελέχη τους.

Σχόλια