default-image

"Ζητώ συγνώμη", προσωπικά!

Απόψεις
"Ζητώ συγνώμη", προσωπικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε «Συγνώμη»! Συνήργησε, όπως εξομολογήθηκε, στις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είχε διαβάσει την ομόφωνη απόφαση του Eurogroup της Παρασκευής. Προφανώς δεν του είχε διαφύγει η πρώτη πρότασή της: «Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμησή του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής, οι οποίες ανελήφθησαν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια». Δηλαδή, και με την υπογραφή Αλέξη Τσίπρα, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών απολαμβάνουν την εκτίμηση και των 19 χωρών της Ευρώπης. Δηλαδή και του Αλέξη Τσίπρα!

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Νιώθω προσωπικά την ανάγκη να ζητήσω κι εγώ συγνώμη.

Το καλοκαίρι του 2009 έγραφα κι έλεγα πως η οικονομία βουλιάζει. Μέσα σε ψεύτικες στατιστικές κι απατηλές σιωπές. Αυτά τα είχα τεκμηριωμένα. Πρόσφατα ο ΓΑΠ είπε ότι δεν ήξερε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας. Ζητώ συγνώμη. Γιατί συνέβαλα στην ψευδαίσθηση ότι εκείνος δεν ήξερε.

Όλο το 2010 και 2011 έγραφα ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και με το ΔΝΤ δε διεξάγονται σύμφωνα με πάγιες αξίες και αρχές που ακολουθούνται στη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Ζητώ συγνώμη. Γιατί δεν ένωσα τη φωνή μου με τις φωνές εκείνων που είχαν καταλήξει στις ίδιες διαπιστώσεις.

Είχα γράψει έγκαιρα ότι το περίφημο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης», που είχε απαγγείλει ο σημερινός πρωθυπουργός, δεν είχε πηγές χρηματοδότησης. Είχα μάλιστα, συχνά, επικαλεστεί και την ταυτόσημη γνώμη του Κ. Λαπαβίτσα της «Αριστερής Πλατφόρμας». Ζητώ συγνώμη. Γιατί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχα κατεβάσει τους τόνους. Είχα φοβηθεί μην ταυτιστεί η φωνή μου με εκείνη της Ν.Δ., που απειλούσε τους ψηφοφόρους με το Grexit!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News