default-image

Το "Κούγκι" ενός "ψε-Κα(σ)μένου" πολιτικού

Απόψεις
Το "Κούγκι" ενός "ψε-Κα(σ)μένου" πολιτικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από τη διαπραγμάτευση, θα το κάνουμε Κούγκι»! Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στη διάρκεια συνάντησης-γνωριμίας με τους στρατιωτικούς συντάκτες. Δε γνωρίζω αν ο κ. Καμμένος προέβη στη δήλωση αυτή από πλάκα, ή αν και αυτή η δήλωσή του αποτελεί άλλο ένα κρίκο εκπληκτικών δηλώσεών του, όπως εκείνης «μας ψεκάζουν από τον ουρανό».

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Δεν ξέρω ποια πρέπει να είναι η πιο αναγκαία αντίδρασή μας σε ένα τόσο θερμόαιμο υπουργό Εθνικής Άμυνας. Στα χέρια του βρίσκεται μια εξαιρετικά σημαντική δύναμη, που ίσως-ίσως δεν έχει κανένας άλλος υπουργός. Κατέχει ένα κεντρικό υπουργείο. Και πολλές αποφάσεις που το αφορούν λαμβάνονται μέσα σε κλάσματα λεπτών ή και δευτερολέπτου.

Τι να πει κανείς; Το βασικότερο: Για να πούμε και κάποιες σκληρές αλήθειες. Κανένας δεν έδωσε στον Πάνο Καμμένο λευκή επιταγή. Για να χρησιμοποιήσω το σύνηθες σκεπτικό πολλών ανθρώπων της παραδοσιακής Αριστεράς: Πόσοι στ' αλήθεια ψήφισαν την κυβέρνηση και αυτή την αταίριαστη παρέα; Δύο εκατομμύρια διακόσες χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Καμιά παράταξη στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης (εκτός από το Μάιο του 2012) δε συγκέντρωσε τόσο μικρό αριθμό συμπολιτών που να τη στηρίζουν.

Θυμίζω ότι οι παρατάξεις που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το '74 και μετά είχαν την υποστήριξη πάνω από τρία εκατομμύρια συμπολιτών μας.

Προφανώς η κυβέρνηση έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση. Έστω και αν έχει την υποστήριξη το 36% του 65% του ελληνικού λαού. Αυτό δε σημαίνει ότι έχει απόλυτη εξουσία πάνω στη μοίρα μας.

Ας δουλέψει επιτέλους πάνω στα υπαρκτά προβλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News