default-image

Για ποιες "κόκκινες γραμμές";

Απόψεις
Για ποιες "κόκκινες γραμμές";

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έξυπνη η κίνηση του πρωθυπουργού να υποδείξει για Πρόεδρο της  Δημοκρατίας τον έξυπνο και συμπαθή Προκόπη Παυλόπουλο. Με αυτήν διεμβολίζει το χώρο της συντηρητικής παράταξης. Και ειδικά τον καραμανλισμό, που είναι η κυρίαρχη τάξη μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Δεν έπαιξαν ρόλο οι "κόκκινες γραμμές", που είχαν θέσει οι διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ψήφισε όλους τους μνημονιακούς νόμους. Μολονότι η καρδιά του βρισκόταν αλλού. Ήταν ο υπερυπουργός της Δημόσιας Τάξης όταν "καιγόταν" η Αθήνα πολλές μέρες το Δεκέμβριο του 2008. Βαρύνεται με την κατηγορία ως υπουργός που διπλασίασε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων μέσα σε δύο χρόνια. Και, οπωσδήποτε, δεν έχει ξεχαστεί από τη μνήμη μας η θεσμοθέτηση από αυτόν της "γαλάζιας συνέντευξης". Εκείνης, που επέτρεπε σε αμόρφωτους και ανίκανους υπαλλήλους να καταλαμβάνουν θέση ευθύνης μετά από "στημένες" συνεντεύξεις, που δεν καταγραφόντουσαν καν. Και φυσικά κηρύχθηκε αντισυνταγματική.

Αυτές οι "κόκκινες γραμμές" ξεχάστηκαν. Όπως θα ξεχαστεί το έντεχνο "δούλεμα" του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ή, όπως ξεχάστηκε και η αντίστοιχη συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα προς τον Φώτη Κουβέλη.

Και οπωσδήποτε δεν πρέπει να λησμονήσουμε όλες τις απίθανες, κραυγαλέες και "υπερήφανες" δηλώσεις για τη σχέση μας με την Ευρώπη.

Σήμερα το πρωί θα υποβάλουμε "αίτηση παράτασης της δανειακής σύμβασης". Κατά την ορολογία της κυβέρνησης. Μας το 'πανε πρώτα οι Βρυξέλλες και τα διεθνή πρακτορεία. Και μετά το ψέλλισε η δική μας κυβέρνηση. Βιαζόμαστε πολύ! Γιατί το απόγευμα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Και, όσο για το μνημόνιο, αυτό είναι παράρτημα της δανειακής σύμβασης και όρος που ελέγχεται ανά τρίμηνο για τη χορήγηση των δανείων!

Τα βρήκαμε! Μάλλον! Προς το παρόν!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News