default-image

Στο τέλος θα βρεθεί λύση. Πρέπει!

Απόψεις
Στο τέλος θα βρεθεί λύση. Πρέπει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιμένω. Στο τέλος θα βρεθεί λύση. Θα τα βρούμε. Δε συμφέρει κανέναν η μη λύση. Για μας η ενδεχόμενη αποτυχία της όποιας διαβούλευσης θα σημάνει την απόλυτη καταστροφή. Έχουν λεχθεί τόσο πολλά γι' αυτό. Δε χρειάζεται να τα επαναλάβω. Η ενδεχόμενη αποτυχία θα σημάνει μεγάλη ζημιά στα εύλογα συμφέροντα της Ευρώπης.

Του Αντώνη Βγόντζα

Δεν είναι ισχυρό το επιχείρημα που χρησιμοποιούν πολλά ευρωπαϊκά ΜΜΕ ότι από το ξέσπασμα της κρίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει λάβει μια σειρά μέτρων για να θωρακίσει τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες από την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. Ούτε το επιχείρημα ότι είναι τόσο μικρή η οικονομία μας σε σχέση με το σύνολο των οικονομιών των χωρών της ευρωζώνης. Μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ενισχύσει τον ευρωσκεπτικισμό. Και αυτή η βλάβη των ευρωπαϊκών συμφερόντων θα αποδειχθεί πολύ σύντομα. Θα 'ναι σχεδόν καταστρεπτική.

Αν έτσι είναι τα πράγματα, δε δέχομαι τις θεωρίες των παιγνίων. Που κάποιοι από την κυβέρνηση με ναρκισσισμό επιχειρούν να επιβάλουν στην πατρίδα μας. Η Ελλάδα δεν είναι videogame για να παίξουν στην πλάτη της. Γιατί αν χάσουν, η πατρίδα μας μπαίνει οριστικά στο ιστορικό περιθώριο. Και κανένας δεν τους έχει δώσει τέτοια εντολή.

Οι προγραμματικές δηλώσεις δεν ολοκληρώθηκαν. Αυτές που διάβασε ο πρωθυπουργός δεν έχουν τη σαφήνεια που ζητούν οι εταίροι μας στο πλαίσιο της θεσμικά οργανωμένης Ευρώπης. Ας περιμένουμε.

Πάντως, επιμένω. Στο τέλος θα βρεθεί λύση. Πρέπει. Για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τα άλλα λόγια ας τα σχολιάσουμε λίγο αργότερα. Όχι μακριά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News