default-image

Χωρίς συγκρούσεις και υπερβολές

Απόψεις
Χωρίς συγκρούσεις και υπερβολές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα θα διηγηθώ μια ιστορία-ανέκδοτο, που άκουσα πρόσφατα και που παρουσιάζει, νομίζω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ίσως θα ήταν καλό να την έχουν υπόψη τους. Όσοι χειρίζονται τα θέματα της χώρας. Στην πρώτη λοιπόν θέση μιας υπερατλαντικής πτήσης ταξιδεύει ένας ζωηρός και πανέξυπνος παπαγάλος, που τον στέλνει ο ιδιοκτήτης του στη γυναίκα του στην Αμερική. Δίπλα του κάθεται ένα απ' αυτά τα golden boys, που θεωρούν πως όλος ο κόσμος είναι δικός τους.

Του Δημήτρη Καρατζάνη

Κάποια στιγμή ο νεαρός ζητά από την αεροσυνοδό μια σπάνια μάρκα σαμπάνιας που δεν υπάρχει στο αεροπλάνο. Διαπληκτίζεται για λίγο μαζί της, αλλά τελικά σιωπά. «Ξέρεις κάτι, φίλε;», του λέει ο παπαγάλος που καθόταν δίπλα του και είχε παρακολουθήσει τον καβγά. «Δε διαπραγματεύεσαι σωστά. Παρακολούθα λοιπόν εμένα, για να μαθαίνεις» και γυρίζοντας προς την αεροσυνοδό της λέει, παίρνοντας το πιο άγριο ύφος: «Άκου 'δω κοριτσάκι μου, τσακίσου να φέρεις τη σαμπάνια που σου ζήτησε ο φίλος μου, για να μη σε στείλω στον αγύριστο». «Μα», πήγε να διαμαρτυρηθεί η κοπέλα, αλλά εκείνος δεν της άφησε περιθώριο ούτε για μια λέξη. «Σταμάτα τις δικαιολογίες και κάνε γρήγορα», την αποπήρε στον ίδιο τόνο. Αποσβολωμένη η κοπέλα έβαλε τα κλάματα κι έτρεξε στο πιλοτήριο, όπου κατήγγειλε στον πιλότο την απαράδεκτη συμπεριφορά του παπαγάλου και του επιβάτη.

«Φωνάξτε την ασφάλεια του αεροπλάνου», φώναξε οργισμένος ο πιλότος και σε λίγο δύο μπρατσωμένοι άνδρες ήλθαν και στάθηκαν μπροστά του. «Πιάστε τον παπαγάλο κι αυτόν που κάθεται δίπλα του στην πρώτη θέση και πετάξτε τους έξω και τους δυο», είπε αυστηρά. «Μα», πήγαν να διαμαρτυρηθούν εκείνοι. «Δεν έχει μα και ξεμά, εγώ είμαι ο κυβερνήτης και εμένα θα ακούτε», τους έκοψε μαχαίρι την κουβέντα. Έτσι σε λίγο οι δύο μπρατσωμένοι άρπαξαν παπαγάλο και golden boy και τους πέταξαν έξω από το αεροπλάνο. «Και τώρα τι κάνουμε φίλε;», ρώτησε κατατρομαγμένος ο νεαρός τον παπαγάλο, καθώς έπεφταν πλάι-πλάι. «Ανοίγουμε τα φτερά μας και πετάμε», είπε κείνος ήρεμα, ενώ ταυτόχρονα έκανε τη σχετική κίνηση. «Μα εγώ δεν έχω φτερά», είπε πανικόβλητος τώρα ο νεαρός. «Καλά, ρε μ... δεν έχεις φτερά και τα βάζεις με τον κυβερνήτη;», του απάντησε ο παπαγάλος και συνέχισε αδιάφορος το πέταγμά του.

Μου ήλθε στο μυαλό το συγκεκριμένο ανέκδοτο, καθώς παρακολουθούσα την πρόσφατη σκληρή κόντρα του κ. Βαρουφάκη με το μικρό "αδελφάκι" του κ. Σόιμπλε, τον Ντάισεμπλουμ... Έχω την εντύπωση, όμως, ότι συγκρούσεις τέτοιες και υπερβολές δε βοηθούν ιδιαίτερα την περίπτωσή μας. Όχι μόνο γιατί αποτελούν σπατάλη δυνάμεως, αλλά και γιατί δε δημιουργούν συμπάθειες, που τις έχουμε απόλυτη ανάγκη. Οι όποιοι επίδοξοι λοιπόν Βαρουφάκηδες ας βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους και ας παραδειγματιστούν από τη στάση του πρωθυπουργού και του κ. Δραγασάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News