default-image

Η βαθύτερη φύση της Ευρώπης

Απόψεις
Η βαθύτερη φύση της Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμφισβήτητα υπάρχει μια ευφορία. Όλοι μιλούν για εμάς. Και αυτό μας αρέσει. Είμαστε στο κέντρο του διεθνούς δημόσιου ενδιαφέροντος. Οι αρχηγοί των μεγάλων κρατών ασχολούνται με εμάς. Όλοι έχουν ένα καλό λόγο για τη χώρα και το λαό της. Δείχνουν σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου 2015. Δηλώνουν ότι το λαβαίνουν υπόψη τους σοβαρά. Και φυσικά, σχεδόν όλοι, ζητούν μια συνεννόηση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Μετράνε τα λόγια. Μετράνε και οι σιωπές. Μετράνε τα λόγια μπροστά στο μικρόφωνο και στο φακό. Μετράει και η απουσία. Μετράνε οι συναντήσεις στα κυβερνητικά ή άλλα επίσημα μέγαρα. Και κάπου αλλού επεξεργάζονται λύσεις ή σενάρια. Χρειάζεται εμπειρία και βαθιές γνώσεις για να μπορείς να διαβάζεις τις ουσιαστικές θέσεις των ενδιαφερομένων πίσω από τις λέξεις. Θέλει κόπο και ωριμότητα η ανίχνευση της αλήθειας ή των πολλών αληθειών, που χρειαζόμαστε για το σήμερα και το αύριο.

Για μερικά πράγματα πρέπει να είμαστε βέβαιοι. Μένουμε στην Ευρώπη. Κανένας δεν ισχυρίζεται ότι θέλουν να μας διώξουν. Και εμείς, υπάρχουν πολλές ενδείξεις γι' αυτό, είμαστε πιο ρεαλιστές. Τη «διαγραφή του χρέους» την εγκαταλείψαμε. Και τώρα συζητάμε όρους και διατάξεις για την ελάφρυνση του καθημερινού μας βάρους από αυτό.

Προσωπικά είμαι βέβαιος. Θα συνεννοηθούμε στο τέλος με τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης. Η ευρωπαϊκή μας πορεία δε θα ανακοπεί. Αυτό απογοητεύει τους ακραίους.

Αυτή είναι η βαθύτερη φύση της Ευρώπης. Στο τέλος τα βρίσκουμε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News