Απόψεις

Τελικά πόσο ακόμα θα αντέξουμε;

Αναλύσεις και πάλι αναλύσεις. Σχόλια και φωτεινοί παντογνώστες παντού. Τελικά σε αυτή τη χώρα η ανάλυση διαχρονικά έχει γίνει ένα ωραίο παιχνιδάκι στα στόματα πολλών που ξεκινούν και λένε ό,τι γουστάρουν γιατί αυτό τους ήρθε εκείνη τη στιγμή ως αναλαμπή. Βέβαια, στη χώρα του τζέρτζελου υπάρχουν και ορισμένοι που βιώνουν την απόλυτη ευτυχία.

Του Μάνου Δασκαλάκη

Τελικά πόσο κοστίζει μια ανάλυση στην Ελλάδα; Μα, απολύτως τίποτα, μιας και όλοι αρέσκονται να πετούν την μπαρούφα τους και να γίνεται ντόρος. Δε νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας που να μη θέλει να πετύχει οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύπτει στη χώρα μας μετά από την ετυμηγορία του λαού και όμως κάποιοι προδιαγράφουν την πορεία της μέσα σε λίγες μέρες, είτε με λόγια καταστροφής, είτε με λόγια απόλυτης αισιοδοξίας. Θα μου πείτε, στη χώρα της δημοκρατίας όλα επιτρέπονται και βεβαίως συμφωνώ, όμως δεν είναι κακό προτού μιλήσουμε ή γράψουμε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, γιατί πολύ απλά το δικό μας κεφάκι μπορεί να γίνει εφιάλτης για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω, που θεωρούν ότι όλα είναι συμφωνημένα. Τις τελευταίες ημέρες ακούω και διαβάζω ότι κατεβάζει το "τσερβέλο" του καθενός, που επικαλείται πηγές, of the record τηλεφωνήματα και πληροφόρηση από μέσα. Μάλλον αυτή η πληροφόρηση από μέσα έχει φάει την Ελλάδα διαχρονικά.

Ακούστε λοιπόν, ο λαός κουράστηκε, θέλει λόγια ουσίας και το σημαντικότερο έργα. Λοιπόν, ας κλείσουμε τα αφτιά μας σε όλες αυτές τις φωνές που κάνουν το κέφι τους και ας αξιολογήσουμε τις απόψεις με σοβαρότητα, γιατί βεβαίως υπάρχουν και αυτές μόνο που χάνονται στον κυκεώνα των αλλοπρόσαλλων αναλύσεων. Εδώ και πολλά χρόνια ο κόσμος ανησυχεί και τελικά το μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης είναι να κάνει τους πολίτες να πάψουν να νιώθουν ανασφάλεια. Να πιστέψουν στη χώρα και τις δομές της, να επικρατήσει ο σεβασμός και η αξιοκρατία στην κοινωνία, και το πιο σημαντικό, να μάθει τους ανθρώπους να προσεγγίζουν τα θέματα με σοβαρότητα.

Ο χρόνος είναι μπροστά στα νέα δεδομένα και η ιστορία θα τα κρίνει, όπως κάνει διαχρονικά. Μόνο που επιτέλους ας αναπνεύσουμε και ας κλείσουμε τα αφτιά μας σε όλους αυτούς που με την μπαρούφα τους είτε σπέρνουν τον πανικό, είτε μας ετοιμάζουν για τον παράδεισο. Τελικά, πόσο ακόμα θα αντέξουμε;

Σχόλια