default-image

Πολύ νωρίς για τόσα πολλά λάθη

Απόψεις
Πολύ νωρίς για τόσα πολλά λάθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρέπει να παραδεχτώ ότι ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις διατυπώσεις του από την ημέρα που ορκίστηκε στο αξίωμα αυτό. Τόσο που διέγραψε ακόμα και τη λέξη διαπραγμάτευση. Για να την αντικαταστήσει με τη λέξη διαβούλευση. Δείχνει να είναι προσεκτικός στις συναντήσεις του με τους ξένους. Και αποφεύγει κάθε ρητή αυτοδέσμευση.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Δε συμβαίνει το ίδιο με τους υπουργούς του. Δε θα αναφερθώ στις διάφορες γραφικότητες κατά την παράδοση και παραλαβή των υπουργείων. Ούτε για τη βιασύνη τους να κάνουν δηλώσεις ακόμα και πέραν των προεκλογικών υποσχέσεών τους. Δεν είναι επαρκής αιτιολογία ότι για πρώτη φορά ασχολούνται με υπουργικά καθήκοντα. Έχουν, οι περισσότεροί τους, αρκετή κοινωνική πείρα, έτσι ώστε να αντιλαμβάνονται τις αρνητικές συνέπειες από την προπέτειά τους.

Πλησιάζει όμως στα όρια της γραφικότητας η δήλωση υπουργού ότι θα καλύψει τις διάφορες δαπάνες που προκαλούν οι εξαγγελίες του, πουλώντας τα κρατικά αυτοκίνητα που μέχρι τώρα είχαν διατεθεί για τις ανάγκες μετακίνησης των προηγούμενων υπουργών.

Κάτι μου θυμίζει όλη αυτή η ιστορία που είναι και γελοία. Τον αντίστοιχο υπουργό επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου. Τον πρώην δήμαρχο Πάρου, που και αυτός είχε πάρει την πρωτοβουλία να καλύψει τα θηριώδη ελλείμματα του προϋπολογισμού πουλώντας τα κρατικά αυτοκίνητα.

Όλα αυτά θα μπορούσε να τους τα συγχωρέσει κάποιος από εμάς. Αυτό όμως που συνέβη με τον υπουργό Οικονομικών χθες μετά τη συνάντησή του με τον Ολλανδό ομόλογό του και πρόεδρο του Eurogroup ξεπερνά τα όρια ενός εφιάλτη καταμεσής της ημέρας.

Κανένας μας δεν πρέπει να προσδοκά τη διαχειριστική κατάρρευση της νέας κυβέρνησης. Γιατί αυτό βλάπτει τη χώρα. Και γιατί αυτό θα οδηγήσει σε ευρύτερη κρίση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News