Απόψεις

Οι καλύτερες φάσεις της προεκλογικής περιόδου

Εμείς μεγαλώσαμε με την "Αθλητική Κυριακή". Για να ολοκληρωθεί η κυριακάτική μας απόλαυση, δε μας έφτανε η αγωνία που μας προκαλούσε η απογευματινή ακρόαση των ποδοσφαιρικών αγώνων, έπρεπε να δούμε και τις καλύτερες φάσεις τους από την "Αθλητική Κυριακή". Έτσι και τώρα. Ήρθε η ώρα να συνοψίσουμε τις καλύτερες φάσεις του προεκλογικού αγώνα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Του Αλέξη Τροχαλάκη *

* Η εκλογική σύμπραξη του ΚΚΚ (μ.λ.) με το Μ.Λ. ΚΚΕ. Όσο θυμόμαστε την "Αθλητική Κυριακή", άλλο τόσο θυμόμαστε τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ (μ.λ.) και του ΜΛ. ΚΚΕ, σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Η σύμπραξη αυτή μας γεμίζει ελπίδα. Αφού τα βρήκε το ΚΚΕ (μ.λ.) με το Μ.Λ. ΚΚΕ γιατί να μην τα βρει και ο κ. Τσίπρας με τον κ. Σόιμπλε;

* Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α: Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. έχει και αυτή συνιστώσες.

* Η ΔΕΗ (Η ΔΕΗ; Ναι η ΔΕΗ). Ένας απλός πολίτης που θέλει να συνδέσει το σπίτι του ή την επιχείρησή του με το δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να προσκομίσει στη ΔΕΗ ένα σωρό έγγραφα και σχεδιαγράμματα και να πληρώσει κάποια σοβαρά ποσά. Όλα τα παραπάνω η ΔΕΗ τα παρέκαμψε και παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα στα δημόσια κτήρια και στους δημόσιους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς πομπούς, ανά την Ελλάδα, που έχουν καταλάβει οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Έτσι η ΔΕΗ συμβάλλει και αυτή στο να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των βραχέων, το επαναστατικό πρόγραμμα της ertopen.

* Οι λογοτεχνικές λέξεις και φράσεις όπως «Δάκρυα και αίμα», «θανάσιμος εναγκαλισμός», «κάποιες φορές δίνεις μια μάχη επειδή έτσι πρέπει, ακόμα κι όταν δεν είσαι σίγουρος ότι θα την κερδίσεις...», που χρησιμοποιεί ο καθηγητής Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρουφάκης. Σε λίγο που θα χρειαστούμε ανύψωση του πατριωτικού μας φρονήματος, για να αντέξουμε, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει τον πρώτο λόγο.

* Οι ομιλίες του άλλου προβεβλημένου οικονομολόγου κ. Καζάκη με τίτλο "Η Μάχη της Κρήτης και το νόημα της εθνικής αντίστασης στη σύγχρονη εποχή". Η πληρότητα και η σαφήνεια του παραπάνω τίτλου εντυπωσιάζουν και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

* Η αγωνία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όταν απευθύνονται στους φιλάθλους της ΑΕΚ, να αποδείξουν ότι θέλουν να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά να μην το φτιάξει ο Μελισσανίδης.

Υπάρχουν και άλλες ωραίες φάσεις. Το «τρίλεπτο, όμως, της "Αθλητικής Κυριακής" δεν τις χωράει όλες».

Καλή ψήφο.

* Ο Αλέξης Τροχαλάκης είναι φοροτεχνικός από το Μοχό.

Σχόλια