Απόψεις

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει..

Τούτες τις ημέρες παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή και με ελαφρώς περισσότερη σοβαρότητα, απ' ό,τι ίσως θα έπρεπε, την προεκλογική κούρσα των κομμάτων. Στο ζενίθ της όλης διαδικασίας είμαστε πλέον πεπεισμένοι πως η 26η Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα... Είτε το δει κανείς από την πλευρά Σαμαρά, είτε από την πλευρά Τσίπρα. Σύμφωνα με τον πρώτο, οι μισθοί και οι συντάξεις δε θα πέσουν άλλο (να τη σταθερότητα), με βάση το δεύτερο θα έρθουν αυξήσεις, οπότε θα τρώμε με χρυσά κουτάλια (να τη την ελπίδα), ενώ και στις δυο περιπτώσεις μένουμε στην Ευρώπη και ουδείς μας απειλεί με χρεωκοπία.

Της Κατερίνας Σαλαπάτα

Ο Σαμαράς σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως φοβάται ότι ο Αλέξης θα οδηγήσει το καράβι σε «ξέρα». «Πότε (αναρωτήθηκε) έχει διαπραγματευτεί στη ζωή του;». Διότι με τον εαυτό του δεν πιάνεται. Με βάση λοιπόν τον εύστοχο συλλογισμό του Σαμαρά, θέτουμε με - μικρές "παραλλαγές" - το ίδιο ερώτημα... αναζητώντας διακαώς απάντηση. Άραγε ο Σαμαράς, εκτός από επάγγελμα... "βουλευτής" (διότι απ' τα χαμηλά πρέπει να ξεκινήσει κανείς), τι άλλη δουλειά έχει κάνει στη ζωή του; Κι αν ο Τσίπρας είναι για τους πολιτικούς του αντιπάλους ένα "κακό σπυρί", το οποίο δεν έχει κολλήσει ένα ένσημο στη ζωή του (όπως πολλοί του καταλογίζουν), τότε συγνώμη κιόλας αλλά όλα τα πολιτικά σόγια - που κάνουν γραφείο τους πότε το Μέγαρο Μαξίμου, πότε τα βουλευτικά έδρανα "κληροδοτώντας" τις θέσεις τους στα παιδιά, τα ανίψια και τα εγγόνια τους, τότε τι είναι; Κι όλοι εμείς που τους δίνουμε τόσα χρόνια «ψωμί*» με την ψήφο μας, τι είμαστε; Εξαιρετικά σπάνιο είδος που προέκυψε από τη διασταύρωση στρουθοκαμήλου και... αμοιβάδας; Τελικά, όμοιος ομοίω ΑΕΙ πελάζει. Είμαστε ό,τι ψηφίζουμε. «Ωρέ, πού πάμε;», που έλεγε κι ο Αυλωνίτης. Κλείνουμε με κάποιες ατάκες που «τσιμπήσαμε» από 'δω κι από 'κει διότι αυτήν την περίοδο έχουμε τους "αισθητήρες" μας σε πλήρη λειτουργία: «Αυτή η Βουλή ήταν όχι μόνον η χειρότερη που είχε η Ελλάδα αλλά και του κόσμου ολόκληρου...», κατά τα λεγόμενα του Γρηγόρη Ψαριανού σε ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε το περασμένο Σάββατο.

Τρίτη βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή ο Πύρρος Δήμας ανέπτυξε live τη "στιχομυθία" που είχε ως "πρωτάρης" στη Βουλή με έναν κατά πολύ μεγαλύτερο - και όπως διαφάνηκε από τα λεγόμενά του - έμπειρο πολιτικό (τον οποίο δεν κατονομάστε βέβαια.) Απευθυνόμενος λοιπόν ο... "παλιός" στο πολιτικό... "βρέφος" Δήμα, τον ρώτησε: «Ρε Πύρρο, τι θες εδώ μες τα σκ@@τα;». Και εκείνος απήντησε: «Εμένα είναι πρώτη μου μέρα, εσύ τόσα χρόνια πώς τα μυρίζεις;».

* Όπου ψωμί, βλ. χαβιάρι, αρνάκι με φινόκιο, χοιρινό με λωτούς και ψαρονέφρι με σος ροδιού. Τουλάχιστον! Μη σας μπουν ιδέες για κανένα μισόκιλο χωριάτικο. Ούτε καν, πολύσπορο... Και μην παρεξηγήσουν ορισμένοι... Δεν είναι ούτε το Κοινοβούλιο ούτε η Δημοκρατία που εκπέμπουν την "μπόχα".

Σχόλια