Απόψεις

Ακόμα... δε μας... ψεκάσανε

Η κυρία Ραχήλ Μακρή συνεχίζει να είναι διασκεδαστική. Κανένας δεν την έπαιρνε σοβαρά και ούτε αντέχει να την παίρνει σοβαρά και σήμερα. Προχθές είπε το αμίμητο: «Να τυπώσει η Τράπεζα της Ελλάδος 100 δισ. ευρώ». Και για να δώσει αξία στον ισχυρισμό της και την πρότασή της, αναφέρθηκε σε κάποιο καταστατικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που δήθεν το προβλέπει.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Το λάθος της ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας. Μέχρι εκεί θα μπορούσε κάποιος να είναι επιεικής. Κανένας δεν απαιτεί από μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου να ξέρει όλα τα βασικά πράγματα. Έχει, όμως και έχουμε την απαίτηση, όταν σου υποδεικνύονται τα λάθη σου να σπεύδεις τουλάχιστον στη διόρθωσή τους.

Προφανώς, η κυρία Ραχήλ Μακρή δε θέλησε να συμπεριφερθεί όπως ένας απλός συμπολίτης μας. Και χθες επανήλθε. Για να επαναλάβει το λάθος της. Και με την προσθήκη ενός επιβεβαιωτικού ισχυρισμού. Ότι, δήθεν, γνωρίζει τις καταστατικές διατάξεις, που δίνουν το δικαίωμα σε κάθε περιφερειακή Κεντρική Τράπεζα να τυπώνει όσα δισεκατομμύρια ευρώ η κάθε χώρα επιθυμεί.

Δε γνωρίζουμε το παρασκήνιο της μεταγραφής της κυρίας Ραχήλ Μακρή από τους "αεροψεκασμένους" βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. στους "ριζοσπάστες της Αριστεράς" του κυρίου Αλέξη Τσίπρα. Αναμφισβήτητα, η περασμένη Βουλή με τους 180 και πλέον νέους βουλευτές ήταν η χειρότερη Bουλή της Μεταπολίτευσης. Αμαθείς και ξετσίπωτοι. Υβριστές και, ορισμένοι, ροπαλοφόροι. Δοκησίσοφοι και αλαζόνες.

Προσωπικά δε με ενοχλούν οι μεταβολές στις ιδέες των πολιτικών. Πρέπει οι άνθρωποι να επιβιώσουν. Και οι ιδέες τους να προσαρμοστούν.

Με ενοχλεί, όμως, βαθύτατα η ηθική νομιμοποίηση κάθε "κωλοτούμπας". Και αυτό συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες καθ' υπερβολή. Κάθε πολιτικής κωλοτούμπας.

Και είναι πολλοί.

Σχόλια