Απόψεις

Γιατί στο Κίνημα

Κάθε νέο ξεκίνημα, κάθε νέο βήμα είναι δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο. Τα εμπόδια πολλά, η τελική όμως δικαίωση εξαρτάται από τη δική μας πίστη και προσπάθεια σε αυτό που κάνουμε.

Του Φραγκίσκου Παρασύρη

Η χώρα πρώτα από όλα, αλλά και οι προοδευτικές δυνάμεις που είναι διασκορπισμένες στα τέσσερα σημεία του πολιτικού ορίζοντα χρειάζονται μια νέα αρχή.

Με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον Γιώργο Παπανδρέου ενισχύουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που σέβεται τις σκληρές θυσίες των πολιτών τα τελευταία χρόνια.

Συμπορευόμαστε με τον Γιώργο Παπανδρέου για να μη χαθεί άλλος χρόνος. Για να εμποδίσουμε όλους αυτούς που παίζουν τη χώρα στη ρουλέτα της πολιτικής τους επιβίωσης.

Όσοι σιωπούν, για τις ευθύνες προηγούμενων κυβερνήσεων είναι συνένοχοι. Συγκαλύπτουν την πραγματικότητα. Ότι η χώρα ήταν βαθιά χρεωμένη, και είχε  ένα προβληματικό παραγωγικό  πρότυπο.

Εμείς προχωράμε μπροστά. Σε ρήξη δημιουργική, μια ρήξη με το κομματικό κατεστημένο προκειμένου να απελευθερωθούν κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για να εργαστούν για την ανασυγκρότηση του χώρου.

Προχωράμε για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, δεν βολευόμαστε με ένα κόμμα του 3-4% που θα συγκολλιέται σε κάθε κυβέρνηση με αποζημίωση υπουργεία. Αυτός ο στόχος δεν εξυπηρετεί καμιά ανάγκη. Η κοινωνία μετά από πέντε χρόνια είναι εντελώς διαφορετική, είναι γονατισμένη με τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες οξυμμένες.

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Γιώργου Παπανδρέου θέτοντας ως προτεραιότητα τη διεύρυνση της αστικής δημοκρατίας με τη διάλυση του πελατειακού κράτους και της πολιτικής συναλλαγής. Από κοινού θα δουλέψουμε για να αποκαταστήσουμε το κύρος των θεσμών, να διορθώσουμε τις αδικίες, να εκτοπίσουμε τον κομματισμό υπέρ της αξιοκρατίας. Οι προοδευτικές δυνάμεις επιζητούν ένα νέο πολιτικό φορέα μέσα από τον οποίο θα εκφραστούν. Ξεκινούμε μια νέα πορεία για τη χώρα για την ανασύνταξη των δυνάμεων του χώρου για να βγει με ασφάλεια η χώρα από αυτήν την κρίση στην οποία μας οδήγησαν οι πολιτικές του δεύτερου μισού της δεκαετίας του 2000.

Είναι ξεκάθαρο. Εμείς μιλάμε για ένα προοδευτικό πλαίσιο συνεργασίας στη βάση προγραμματικών συμφωνιών. Εμείς λέμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μία προοδευτική συνεργασία στη βάση συγκεκριμένων προγραμμάτων, στη βάση συγκεκριμένων αξιών.

Στην Ελλάδα πρέπει να χτίσουμε μια προοδευτική συμμαχία κι από κοινού με άλλα κόμματα προοδευτικά σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά στην Ευρώπη να εργαστούμε για την αλλαγή της Ευρώπης για να πάρει η Ευρώπη μια πιο προοδευτική κατεύθυνση.

*Ο Φραγκίσκος Παρασύρης είναι υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο νομό Ηρακλείου

Σχόλια