Απόψεις

Τι και γιατί δε συζητάμε

Ωραία η συζήτηση για το χρέος. Οι μεν υποστηρίζουν ότι είναι βιώσιμο. Οι δε ότι δεν είναι βιώσιμο. Αυτοί, που υποστηρίζουν ότι είναι βιώσιμο, νιώθουν άνετα, το δηλώνουν και περνάνε καλά. Αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν είναι βιώσιμο, το διαγράφουν. Πριν λίγους μήνες το διέγραφαν ολόκληρο.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Σιγά-σιγά διαγράφουν το μεγαλύτερο μέρος. Και αν διαβάσει κανείς με προσοχή τις δηλώσεις τους στις ξένες εφημερίδες, τότε πρέπει να είναι σίγουρος ότι δε θα διαγράψουν ούτε ένα ευρώ. Με σεβασμό, προς τους δανειστές, θα πληρώσουν και το τελευταίο ευρώ, που τους χρωστάμε.  

Αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα της χώρας μας; Δεν έχουμε άλλα θέματα να συζητήσουμε, να τοποθετηθούμε, να αντιπαρατεθούμε και να ακονίσουμε τα πολιτικά ξίφη μας;

Οι μέχρι σήμερα συζητήσεις είναι απογοητευτικές. Θα κάνω ένα βήμα πιο μπροστά και πιο σκληρό. Είναι άθλιες. Όπως άθλια ήταν η σύνθεση της προηγούμενης Βουλής. Η χειρότερη από το 1974. Υποτίθεται ότι μπήκε νέο αίμα στην εθνική αντιπροσωπία. Οι 2 στους 3 βουλευτές εισήλθαν στον ιερό χώρο της εθνικής αντιπροσωπίας για πρώτη φορά. Δεν είναι ανάγκη να αναφερθώ στην ατέλειωτη σειρά άθλιων και χυδαίων επεισοδίων, αμορφωσιάς, ανικανότητας και ανόητων τσαμπουκάδων. Και φρικιαστικής ανυπαρξίας από αρκετούς.

Ρωτήστε παρακαλώ το διπλανό σας, το φίλο σας, το συνάδελφό σας, το συντοπίτη σας τι απόψεις έχουν τα βασικά κόμματα για την Παιδεία; Τι προτάσεις έχουν για την Υγεία; Πιο γενικά για το Κοινωνικό Κράτος; Τι προτείνουν για τις σχέσεις μας με τους γείτονες; Για το ουσιαστικό περιεχόμενο των ατομικών ελευθεριών και την καταχρηστική υπέρβαση των ορίων τους;

Σχόλια