Απόψεις

Η πολυσυλλεκτικότητα των κομμάτων και οι κωλοτούμπες

Στην αρχή διάβασα περιλήψεις του άρθρου του Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανική συντηρητική εφημερίδα "Die Wielt" από μεταφράσεις των ελληνικών εφημερίδων. Δεν πίστευα στο περιεχόμενο των μεταφράσεων. Και ανέτρεξα στο ίδιο το γερμανικό κείμενο. Η έκπληξή μου μεγάλωσε. Και επιβεβαίωσε μέσα μου το ποιες είναι οι πραγματικές θέσεις του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και, φυσικά, της ηγετικής ομάδας του.  

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Δεν αγνοώ την ανάγκη των περισσότερων κομμάτων για πολυσυλλεκτικότητα. Ιδίως στην προεκλογική περίοδο. Να διατυπώνεται και η μία γνώμη-θέση, να διατυπώνεται και μία άλλη γνώμη-θέση. Έστω και αν η απόσταση μεταξύ τους είναι μεγάλη. Να δώσω ένα πολύ απλό παράδειγμα. Άβυσσος χωρίζει τις θέσεις του Γιώργου Σταθάκη από εκείνες του Λαπαβίτσα και να μην επαναλάβει κανείς αυτό που μου έλεγε προ ημερών σε τηλεοπτική εκπομπή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σκουρλέτης: «Ο κ. Λαπαβίτσας δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ». Διότι ο κ. Λαπαβίτσας είναι ήδη υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές. Και ο αγαπημένος της αριστερής πλατφόρμας.

Ακολουθώντας τις συμβουλές του κ. Σκουρλέτη καταλήγω, αφού διάβασα προσεκτικά το άρθρο του κ. Τσίπρα στη γερμανική εφημερίδα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σώσει το ευρώ. Και την Ευρώπη.

Φυσικά και όσα έλεγαν μέχρι σήμερα δεν τα εννοούν. Δεν πρόκειται να φύγουμε από το ευρώ. Και θα τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις και τους κανόνες του.

Και να θυμίσω μια κρίσιμη λεπτομέρεια. Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κρυστάλλινα καθαρός και σαφής. Όποια χώρα παραβιάζει τους δημοσιονομικούς κανόνες, τότε με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κλείνει κάθε στρόφιγγα ροής ευρώ προς την Ελλάδα. Και για τους αγρότες.

Όποιος θέλει να αμφισβητήσει αυτό, ας βγει μπροστά.

Σχόλια