default-image

Επίκαιρες κουβέντες

Απόψεις
Επίκαιρες κουβέντες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συζήτηση είχε ανάψει για καλά στο περιφερειακό κρεοπωλείο, που σταμάτησα για να συμπληρώσω τις προμήθειες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Του Δημήτρη Καρατζάνη

Ο χασάπης, ένας φιλόξενος, γνήσια λαϊκός τύπος, είχε στρώσει πάνω σ' ένα άδειο κούτσουρο ένα κομμάτι χασαπόχαρτο με απλωμένα πάνω του τυριά, σαλάμια, ελιές, ντομάτες και σταρένιο παξιμάδι και τσιμπώντας με 3-4 άλλους σχολίαζε την επικαιρότητα με το χιούμορ που διαθέτουν οι πραγματικά προικισμένοι άνθρωποι του λαού.

«Εσύ τι ψηφάς αφεντικό;», ρώτησε κοιτώντας με στα μάτια, καθώς πλησίαζα τον πρόχειρο πάγκο με τις λιχουδιές. «Να πιω πρώτα τη ρακή, γιατί ανέ σου πω πριν, μπορεί και να τη χάσω», του απάντησα γελώντας.

«Εδώ το κέρασμα δε χάνεται, ακόμα κι ανέ ψηφάς το μακαρίτη το... Παντελή», είπε ο χασάπης.

«Ντα αυτός ήτονε, μπρε, ο καλύτερος απ' όλους», πετάχτηκε κάποιος. «Αυτός, σκιάς, ό,τι λέγε το πίστευε. Δεν ήτονε ψοματάρης σαν τσι σημερινούς. "Κρίμα που 'φυγε νωρίς", όπως γράφει και ο Χρόνης Μίσιος», είπε ο αριστερός της παρέας.

«Εγώ ένα έχω να πω», μπήκε στην κουβέντα ένας νιοφερμένος. «Οι εκλογές ήτονε του περίττου. "Στον κ... μας βρακί δεν είχαμε, στα αφτιά μας λουλούδια θέλαμε"», είπε και ξέσπασε σ' ένα τρανταχτό γέλιο.

«Και πώς, μωρέ, θα γινότανε πρωθυπουργός ο Τσίπρας, χωρίς εκλογές», τους αποπήρε ο χασάπης. «Ε, ας περίμενε λίγο κι αυτός, μα κοπέλι είν' ακόμα», είπαν όλοι, σχεδόν εν χορώ.

«Μη στενοχωριέστε, βρε παιδιά, και το... φάρμακο τση κατάστασης στο δρόμο είναι. Το κρατεί το παλικάρι μας απ' τα παλιά», είπε σοβαρός-σοβαρός ένας παλαιο-πασόκος, που μόλις είχε μπει στην ομήγυρη. «Και ποιος είναι αυτός;», ρώτησαν όλοι με μια φωνή. «Το καμάρι μας, ο Γιωργάκης», είπε με φανερή περηφάνια.

«Πιάστε, μπρε, τα κοτόπουλα και τα ρίφια μη φύγουνε από τα τσιγκέλια», είπε ο χασάπης, ενώ το τρανταχτό του γέλιο ακουγόταν σ' όλο το μαγαζί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News