default-image

Τι είναι τελικά τα «αθέμιτα δώρα»;

Απόψεις
Τι είναι τελικά τα «αθέμιτα δώρα»;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σκεπτικό της διάταξης του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την υπόθεση της υποτιθέμενης δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Είναι τεκμηριωμένο. Και νομικά και ουσιαστικά. Είναι κατανοητό και από τον πολίτη που δεν έχει νομικές γνώσεις. Θέλω να προσθέσω και μια άλλη αρετή του. Περιγράφει τις εικόνες των γεγονότων με ακρίβεια. Είναι συναρπαστικό. Ειδικά εκεί που εξιστορεί το πώς οι δύο συμπρωταγωνιστές παγίδευσαν τον ίδιο χώρο.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Εκεί βρίσκεται και η αχίλλειος πτέρνα αυτής τη πρωτοφανούς σαχλαμάρας, σιχαμάρας και γελοιότητας. Και ο πιο ευφυής και ευφάνταστος σκηνοθέτης και σεναριογράφος δε θα μπορούσε να τη σκηνοθετήσει και να τη γράψει. Για φανταστείτε! Δύο άνθρωποι με υποτιθέμενα αντίθετα συμφέροντα δουλεύουν στον ίδιο περιορισμένο χώρο με σκοπό να παγιδεύσει ο ένας τον άλλον. Αυτό δεν είναι περιπεπλεγμένη καλωδίωση. Εδώ προφανώς έχουμε καλωδιωμένες συνειδήσεις.

Αυτή η άθλια ιστορία έδωσε αφορμή σε αρκετούς να πουν και να γράψουν σχεδόν τα πάντα. Είναι τόσα πολλά, που δεν μπορούμε να ασχοληθούμε σ' αυτό το χώρο. Βγαίνει όμως ένας βαθύς απόλυτος αρνητισμός και ηθικός μηδενισμός, που πρέπει να μας προβληματίσει. Να ψάξουμε, έτσι είπαν μερικοί, όλες τις περιουσιακές μεταβολές όλων των εμπλεκομένων προσώπων. Όχι μόνο των αυστηρά δικών τους μεταβολών. Αλλά και των συγγενών τους. Άρα ύποπτοι είμαστε δυνητικά όλοι μας.

Ας είμαστε επιτέλους σοβαροί. Και αν κάποιοι αποκαλούν αργυρώνητους τους ενδεχομένως αντιπάλους τους, τότε τι είναι αυτό που διέρρευσε χθες τις πολύ βραδινές ώρες; Αυτή η συμφωνία δεν είναι συμφωνία αθέμιτων δώρων;

Πολιτική συμφωνία δεν είναι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News