Απόψεις

Γελωτοποιοί και κουκουλοφόροι

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών έθεσε τέρμα σε μια γραφική και γελοία υπόθεση. Στην οποία πρωταγωνιστές ήταν οι εθνικοί μας γελωτοποιοί. Ο πρώτος αναμφισβήτητα ταλαντούχος. Ο δεύτερος μια μόλις ανεκτή μετριότητα.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με μια συνέντευξη του κατήγορου του Ανδρέα Παπανδρέου στις 3 Σεπτεμβρίου. Τι είχε πει; «Ετοιμάζουν εκτροπή με αφορμή την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας... Με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές αμαρτωλές εποχές».

Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με ταχύτητα. Τους κάλεσε όλους. Τον εθνικό κατήγορο. Τους Ηρακλειδείς μιας αόριστης αλλαγής. Και τον κ. Καμμένο. Αυτόν που επιμένει ότι μας ψεκάζουν από τον ουρανό. Πράγμα εξαιρετικά ενδιαφέρον, εκτός αν εννοεί ότι μας ψεκάζουν με σαχλαμάρα και σιχαμάρα.

Η Δικαιοσύνη κατέληξε σε συμπέρασμα. Και δε βρήκε τίποτα. Γιατί δεν τις προσκόμισαν οτιδήποτε, σοβαρό ή έστω και ασόβαρο.

Ακολούθησε η κ. Ξουλίδου. Με το δυστυχή διαδρομιστή ανεπάγγελτο και πάμπτωχο. Ζητιάνο ακόμα και πέντε ευρώ. Με ισχυρισμούς για δωροδοκίες διαμέσου του facebook που κρατάνε μήνες.

Ακολούθησε το σίριαλ Χαϊκάλη. Με όλους τους γελωτοποιούς και γελοίους επί σκηνής. Εμφανίστηκε ο γνωστός "Λάκης" για να μας ενημερώσει ότι εκείνος έχει στα χέρια του τις αποδείξεις της αμαρτίας. Αυτός είχε το υλικό και όχι η Δικαιοσύνη. Για να μάθουμε συν τω χρόνω πως ο δωρητής ήταν ευεργέτης του γελωτοποιού και ο γελωτοποιός επαίτης για φτηνές διευκολύνσεις.

Είναι μια ιστορία πολύ κοντινή με τους κουκουλοφόρους που υποδεικνύουν "κλέφτες". Για να κάνουν την ίδια δουλειά που κάνουν και οι κουκουλοφόροι των διαφορετικά ειρηνικών διαδηλώσεων. Χωρίς κανένα όφελος.

Ποιοι υπονομεύουν λοιπόν τη χώρα και τους θεσμούς της; Την απάντηση τη δικαιούται μόνο ο λαός μας.

Σχόλια