default-image

Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα!

Απόψεις
Ανεμομαζώματα, ανεμοσκορπίσματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε μου αρέσει καθόλου η τρομολαγνία των ημερών. Δε μου αρέσουν ούτε οι μαγκιές. Δε μου αρέσουν οι προβλέψεις ότι αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγούμε από το ευρώ. Δε μου αρέσουν οι παρλαπίπες και οι «μπαρουφολογίες» πως θα παίξουμε λύρα για να χορέψουν οι αγορές και τα ξένα κράτη πεντοζάλη.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Δεν ανέχομαι τον πρωθυπουργό της χώρας να βγάζει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ξεχασμένα συνθήματα. Σαν εκείνο το διαβόητο «Μην αφήσεις τον Παπανδρέου να σου πάρει τη δραχμή σου».

Δεν αντέχω να βλέπω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλάει για αποστάτες και αργυρώνητους. Χωρίς αποδείξεις. Και ανιστόρητα. Όταν, μάλιστα, ο ίδιος προσκαλεί βουλευτές που δεν ανήκουν στο κόμμα του να ενταχθούν στο δικό του κόμμα. Και να υποταχθούν στη δική του στρατηγική. Με την πιο φαύλη υπόσχεση: θα τους συμπεριλάβει στους δικούς του συνδυασμούς στις επόμενες εκλογές. Αυτοί, κατά την αντίληψή του, δε θα είναι ούτε αποστάτες ούτε αργυρώνητοι!

Δε μου αρέσουν τα προσκλητήρια του διοικητή της Τράπεζας για πολιτική σταθερότητα και πολιτική συνεννόηση. Όταν πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει συγκεκριμένους λεπτούς ρόλους μετά το όποιο αποτέλεσμα των ενδεχόμενων εκλογών.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Σε όλα τα καυτά θέματα της έντονης επικαιρότητας. Και ας μη βιάζονται. Ούτε εκείνοι που ψάχνουν να βρουν προς τα πού θα φυσήξει ο άνεμος. Ούτε εκείνοι που προσπαθούν να αγκαλιάσουν ανόμοια και ασύμβατα κοινωνικά ρεύματα στον αγχώδη αγώνα κατάκτησης της όποιας πλειοψηφίας.

Και σίγουρα δεν είμαι με εκείνον που καλεί από τώρα και τους "ένοχους" και τους "αθώους καταγγέλλοντες" να πάνε μαζί για την κατάκτηση της εξουσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News