default-image

Ποιος θα μου πει επιτέλους αλήθεια;

Απόψεις
Ποιος θα μου πει επιτέλους αλήθεια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχω το δικαίωμα να ξέρω.

Έχεις την υποχρέωση να μου λες την αλήθεια.

Έχω το δικαίωμα να ρωτώ και να μαθαίνω ό,τι αφορά τη ζωή μου.

Έχεις την υποχρέωση να λειτουργείς για το συμφέρον μου.

Έχω το δικαίωμα της άποψης και του θυμού όταν δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου.

Δεν έχεις το δικαίωμα να διαχειρίζεσαι την εξουσία που σου έδωσα σε βάρος ενός λαού, που εξαθλιώνεται, στερείται, διώκεται, αυτοκτονεί.

Δεν έχεις το δικαίωμα να κακοποιείς το σώμα και το μυαλό των παιδιών μας (πείνα-παιδεία).

Δεν έχεις το δικαίωμα να τους στερείς γιατρό, φάρμακα κι εμβόλια.

Δε σου έδωσα τέτοιο δικαίωμα.

Η σχέση μας, σχέση πολίτη και πολιτικού συστήματος, θα έπρεπε, Ναι, θα έπρεπε να είναι ειλικρινής. Κάτω και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς πολιτικάντικες ατάκες, μεταφράσεις, αναιρέσεις, θεατρινισμούς και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Δεν αντέχω άλλο, έπρεπε να το έχεις καταλάβει!

Χωρίς κουβέντες του καφενείου, μετρήσεις αντιδράσεων από την κοινή γνώμη, διασπορά φόβου και χειραγώγηση της μάζας.

Έλα και πες: Δεν τα καταφέραμε.

Ή: Κοίτα σε έβλεπα φορτωμένο, αγχωμένο, θυμωμένο. Φοβόμουνα ότι θα με καταχερίσεις, μπορεί και να με καταψηφίσεις γι' αυτό και σου έκρυψα την αλήθεια.

Ή: Άκου δεν υπάρχει αύριο γιατί υπέγραψα για σένα πριν από σένα και πολλά άλλα, χωρίς αυτά τα ωραία, τα πολιτικά, τα λαϊκίστικα, τα τρυφερά.

Πρέπει όμως να τελειώνουμε με αυτές τις καραμέλες του πόνου και της σωτηρίας ξε-σωτηρίας, των email κ.λπ.

Πες μου, θα ζήσω; Τι θα τα κάνω τα παιδιά μου; Θα στα παραδώσω; Θα έχω ή θα χάσω τη δουλειά μου; Θέλεις να παραδώσω το σπίτι μου από τώρα; Θα έχω σύνταξη ή επίδομα; Θα με βγάλεις από την Ε.Ε.;

Ξέρεις, μπορώ να σε ρωτάω μέχρι το βράδυ.

Πες μου, όμως, επιτέλους, "Μεγάλε", έστω και μία φορά την αλήθεια κι εγώ θα σε αφήσω μετά να κάνεις δηλώσεις στα ΜΜΕ για να τις βλέπεις το βράδυ και να φτιάχνεσαι.

Άντε, γιατί όλα έχουν όρια κι εσύ τα ξεπέρασες.

Σου φαίνεται ότι σαν πολιτικό σύστημα λειτουργείς ορθά με τα παρακάτω;

«Επιβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει στην τρόικα μέτρα για την κάλυψη ενδεχόμενου δημοσιονομικού κενού του 2015».

Τα μέτρα αυτά εντοπίζονται "προληπτικά", καθώς θα ενεργοποιηθούν μόνο εάν επαληθευτούν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ήδη αναγνωρίσει μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ που θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου 2015 και για να κάμψει τις αντιδράσεις των δανειστών συνήνεσε και σε πρόσθετες παρεμβάσεις 1 δισ. ευρώ για να έρθουν στην Αθήνα... να πάρουμε και την τελευταία δόση. Και μετά τι δηλαδή; Η συντέλεια;

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισαν πως η κυβέρνηση δεν πρότεινε νέα δημοσιονομικά μέτρα στην τρόικα για να καλύψει πιθανό κενό του προϋπολογισμού...

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν πως από την πλευρά της κυβέρνησης εντοπίζονται οι περιοχές από τις οποίες θα μπορούσε να καλυφθεί τυχόν διαφορά στην υποθετική περίπτωση που επαληθεύονταν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις της τρόικας.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζουν πως η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων είναι κοινή υποχρέωση για όλες τις χώρες που βρίσκονταν και βρίσκονται σε πρόγραμμα...

Τα σημαντικότερα από τα μέτρα αυτά σχετίζονται με...

Οργή στο Μαξίμου από τη διαρροή της επιστολής προς τους τροϊκανούς και στην οποία καταγράφεται η συναίνεση για αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες του τουρισμού κι τις επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Βλέπετε πώς πατώσατε και πώς εξοργίζετε και τον πλέον ήρεμο Έλληνα. Για σας οργή είναι η διαρροή κι όχι η εξαθλίωσή μας.

Για μας οργή είναι η πείνα των παιδιών μας γιατί ο πάτος έχει μόνο δύο κύκλους, αυτόν των φτωχών και αυτόν των πλούσιων.

Για σας ζητούμενο είναι η καρέκλα και η παραμονή της στο γραφείο που επιθυμείτε, για μας η ζωή πρέπει να έχει χρώματα, αρώματα, ζάχαρη κι όνειρα.

Για σας ο δρόμος χάθηκε μεταξύ τέρμα εξουσίας και τέρμα Θεού.

Θα μας πείτε, μιας και ξέρουμε ποιοι είμαστε εμείς και ποιοι είστε εσείς, την αλήθεια προκειμένου όλοι μαζί να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο;

Σας υπενθυμίζω: Έχω δικαίωμα να ξέρω!!!

Της Αγγέλας Δουλγεράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News