default-image

Καλή αρχή!

Απόψεις
Καλή αρχή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φοιτητές στη Νομική Σχολή Αθήνας αποφάσισαν να κρατήσουν τη σχολή τους ανοιχτή. Κινητοποιήθηκαν μέσω facebook. Οι Ανεξάρτητοι, όπως αυτοχαρακτηρίστηκαν, προσπέρασαν σε ψήφους τη συμμαχία των φοιτητικών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Η ΔΑΠ ΝΔΦΚ βρέθηκε τρίτη. Το αποτέλεσμα συνιστά σημαντική ρωγμή στο συνδικαλιστικό οικοδόμημα των φοιτητικών παρατάξεων στα πανεπιστήμια. Το αποτέλεσμα συνιστά έκπληξη και από μια άλλη σκοπιά. Τα τελευταία χρόνια η ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι η πρώτη δύναμη στη Νομική Σχολή Αθήνας.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Οι νέοι φοιτητές σκέφθηκαν σωστά. Το κακό έχει παραγίνει. Με την πιο ασήμαντη αφορμή κάποιος συνδικαλιστικός φορέας δηλώνει ότι καταλαμβάνει τα κτήρια του Πανεπιστημίου, διώχνει καθηγητές, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό, αναρτά κάποιο πανό με ακαθόριστο περιεχόμενο. Οι καταληψίες, κατά κανόνα, είναι λίγοι. Αλλά η κατάληψη μπορεί να κρατήσει αρκετούς μήνες.

Προσωπικά, θεωρώ τις καταλήψεις των εκπαιδευτηρίων μας ως μια μορφή βίας. Γιατί αυτή η βία ευνουχίζει το φοιτητή, το σπουδαστή και το μαθητή. Αποδέχεται ουσιαστικά αποφάσεις άλλων σα να είναι δικές του. Στο τέλος αργεί να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Και ως πολίτης παραμένει αδρανής. Ανέχεται πια τα πάντα.

Ξέρω πως δεν ακούγονται, από αρκετούς, ευχάριστα αυτά τα λόγια. Μα πρέπει να λέγονται. Και όχι μόνο μια φορά. Για τους λόγους που έχω ήδη περιγράψει προηγουμένως. Και για έναν πρόσθετο.

Η δημόσια εκπαίδευση στη χώρα μας απαξιώνεται συνεχώς. Και ιδίως από αυτούς που, δήθεν, ορκίζονται στο όνομά της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News