default-image

Περιμένοντας την... τρόικα!

Απόψεις
Περιμένοντας την... τρόικα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα έρθει ή δε θα έρθει η τρόικα; Μάλλον, θα 'ρθει. Για τελευταία ή για πολλοστή φορά; Μάλλον όχι για τελευταία. Φαίνεται πως θα φορέσει τις επόμενες φορές ένα άλλο καπέλο. Πώς θα το ονομάσουν; Μη φοβηθείτε! Η νομική γλώσσα έχει πολλούς όρους. Άλλους, δημιουργικούς. Άλλους παραπλανητικούς.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Τα φαξ και τα ηλεκτρονικά μηνύματα δίνουν και παίρνουν. Και εμείς παρακολουθούμε με αγωνία. Θα αντέξουμε όλα τα νέα μέτρα; Μερικά έπρεπε να τα είχαμε επιβάλει από καιρό. Όπως τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε στη χώρα μας πιο πολλούς συνταξιούχους συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι απλή λογική ότι δεν μπορεί να είναι οι συνταξιούχοι περισσότεροι από τον ενεργό πληθυσμό. Και, στο κάτω-κάτω, η σύνταξη δεν είναι επίδομα πρόνοιας. Πρέπει να την έχεις δουλέψει πριν καταλαγιάσεις σε αυτήν.

Από την άλλη, δεν κατανοώ καθόλου αυτόν το διπλασιασμό του ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Δεν μπορεί οι ξένοι να πληρώνουν υψηλότερο ΦΠΑ στην Ελλάδα από όσο στην Πορτογαλία.

Και ούτε λόγος για κούρεμα μισθών και συντάξεων. Είτε άμεσα είτε με έμμεσο τρόπο. Αυτή η φρικώδης λιτότητα θίγει πια τα όρια της αξιοπρέπειας του μέσου πολίτη.

...Όσο περνάει η ώρα, γίνεται σχεδόν βεβαιότητα ότι η τροϊκανοί θα έρθουν. Ας τους επιδείξουμε ντοκουμέντα και στοιχεία. Και ασ' τους εκείνους να αποδείξουν τη δική τους τεχνοκρατική ανεπάρκεια! Ή, ακόμα χειρότερα, την πολιτική τους βουλιμία σε βάρος μιας μικρής χώρας και τα σκοτεινά πολιτικά τους κίνητρα.

Ας τους ξεγυμνώσουμε, λοιπόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News