default-image

Προβλήματα κοινοβουλευτικής ηθικής

Απόψεις
Προβλήματα κοινοβουλευτικής ηθικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέλω να αναφερθώ πάλι στον περίφημο "κουμπαρά των επιχειρηματιών", που δήθεν περιφερόταν για να αθροιστούν τα όβολα της συνειδησιακής προδοσίας των βουλευτών. Να το πω πιο απλά; Για να σχηματιστεί η πλειοψηφία των 180 βουλευτών που θα εκλέξει πρόεδρο από αυτή τη Βουλή. Ξεχάστηκαν οι πηχυαίοι τίτλοι. Ξεχάσαμε και τους δήθεν μάρτυρες. Ίσως και αυτοί να το ήθελαν. Τελευταία ενέσκηψε άλλη παρόμοια καταγγελία.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Πιο γραφική. Μια βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων "αποκάλυψε" σε βραδινή τηλεοπτική εκπομπή ότι επιχειρήθηκε η εξαγορά της ψήφου της από ένα "βαρβάτο" στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό αποτέλεσε αφορμή για να ξαναφουντώσει η σχετική σκανδαλολογία και οι μεγάλες αλλά κούφιες κραυγές.

Πολύ γρήγορα μαθεύτηκαν κι άλλες λεπτομέρειες. Το "στέλεχος" της Νέας Δημοκρατίας αποδείχτηκε να είναι ένας φουκαράς από τη Βόρεια Ήπειρο, που έψαχνε να βρει σύνταξη γι' αυτόν και για κάποιους όμοιούς του. Απένταρος, κατά την ομολογία του. Στη διάρκεια μάλιστα μιας από τις πολλές εμφανίσεις του ζητιάνεψε και μερικά ευρώ για να έχει κάτι στην τσέπη του.

Αυτόν κατηγόρησε η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. ότι, δήθεν, επιχείρησε να τη δωροδοκήσει μέσα από το facebook.

Με αυτά και άλλα αποδεικνύεται ότι οι ΑΝ.ΕΛ. (και όλοι όσοι τους σιγοντάρουν) έχουν μεγάλο πρόβλημα. Πρώτα και πάνω απ' όλα κοινοβουλευτικής και πολιτικής ηθικής. Και ακολούθως πολιτικού προσανατολισμού.

Οι άθλιες ιστορίες γύρω από την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να πάψουν. Αν κάποιοι θέλουν να ενοχοποιήσουν προκαταβολικά τους 180, γιατί να μην ανοίξουμε διάλογο για την εσωτερική σύνθεση των 120;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News