default-image

Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η εγκληματική τακτική;

Απόψεις
Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η εγκληματική τακτική;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και μέρες διαβάζουμε, ακούμε και βλέπουμε την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας σε όλη την Κρήτη. Είναι από μόνο του είδηση όταν δεν υπάρχουν προβλήματα στα νοσοκομεία, γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται αυτό το χάλι, όπως καταγράφεται και στις 4 περιφερειακές ενότητες του νησιού. Άραγε ποιος από τους καρεκλοκένταυρους αναλαμβάνει την ευθύνη όταν χαθεί μια ανθρώπινη ζωή, επειδή απλά στο χώρο αυτό τίποτα δεν είναι αυτονόητο;

Του Μάνου Δασκαλάκη

Με έκπληξη και αποστροφή διάβασα στη "Νέα Κρήτη" την κατάσταση που επικράτησε το περασμένο σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, όπου δεν υπήρχε παιδίατρος για τα έκτακτα περιστατικά. Τελικά μόνο θυμό και οργή προκαλεί αυτή η κρατική ντροπή, που ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο μικρούς ασθενείς, ενώ ακόμα και για πολύ απλά προβλήματα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της πόλης του Ηρακλείου.

Από τον Άγιο Νικόλαο πάμε στη Βιάννο, όπου εκεί μάλλον υπάρχει ένα Κέντρο Υγείας μόνο στα χαρτιά, με την κρατική αδιαφορία να... σπάει κόκκαλα και να τσακίζει την αξιοπρέπεια των ανθρώπων μιας περιοχής το όνομα της οποίας έχει γραφτεί με μεγάλα γράμματα στην κρητική ιστορία. Και είναι να απορεί κανείς όταν ακούει κατά καιρούς τον υπουργό Υγείας να κάνει λόγο για νοσοκομεία που εκσυγχρονίζονται και για επιστημονικές κοινότητες που δουλεύουν με υψηλά στάνταρ. Τελικά, τώρα που το σκέπτομαι, πραγματικοί ήρωες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που μέρα-νύχτα, κάτω από εξαντλητικές βάρδιες, παλεύουν για το καλύτερο, σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Ναι, διαθέτουμε την καλύτερη ιατρική κοινότητα στην Ευρώπη, και αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί. Όμως αυτό αρκεί; Όχι βέβαια, γιατί ήδη χιλιάδες γιατροί έχουν φύγει από την Ελλάδα και σήμερα στελεχώνουν μερικά από τα κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ευρώπη. Μόνο στη Γερμανία πάνω από 3.000 Έλληνες γιατροί έφτασαν στη χώρα τα τελευταία 4 χρόνια. Αντί λοιπόν η επίσημη Πολιτεία να κάνει κάτι, προχωρεί σε ανακοινώσεις και βαρύγδουπους σχεδιασμούς, την ώρα που η απογύμνωση όλων των ελληνικών νοσοκομείων είναι πλέον γεγονός. Φτάνει πια με αυτήν την ανοχή!

Επιτέλους ας γίνει κάτι γιατί, κύριοι των Αθηνών και εκπρόσωποί τους στην Κρήτη, δεν αρκούν οι αριθμοί και οι ανακοινώσεις χωρίς αντίκρισμα, όσο σε αυτή τη χώρα χάνονται άνθρωποι γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο. Άραγε πόσο ακόμα θα συνεχιστεί αυτή η εγκληματική τακτική;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News