default-image

Όλοι "παίζουμε"!

Απόψεις
Όλοι "παίζουμε"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι εντυπωσιακή η επικοινωνιακή τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι άνθρωποι δεν είναι τυχαίοι. Εγκατέλειψαν τις ακραίες θέσεις του 2012. Ούτε μυρουδιά από αυτές. Και τώρα δηλώνουν πως και αυτοί είναι έτοιμοι να διαπραγματευτούν με τους δανειστές μας. Φυσικά και υπόσχονται ότι αυτοί θα τα καταφέρουν καλύτερα. Και πως το τέλος θα κουρέψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους. Βέβαια, ακόμα και σήμερα δε δηλώνουν όλοι τους τα ίδια. Άλλα δηλώνουν στη Φρανκφούρτη, όπου η εδρεύει η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Άλλα δηλώνουν στη Γενική Συνέλευση του Δ.Ν.Τ. Και άλλα θα δηλώνουν σε ανεξιχνίαστες συναντήσεις.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Όλα αυτά δεν είναι κακό. Πρέπει να το ομολογήσουμε. Αυτές οι σημαντικές μετατοπίσεις αποδεικνύουν μια κάποια πολιτική ωρίμανση στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και άλλοι χώροι ωρίμασαν, πολιτικά, με περίπου τις ίδιες διαδικασίες. Βέβαια, πρέπει να αναγνωρίσουμε την ισχυρή επικοινωνιακή λογική, που βρίσκεται πίσω απ' όλες αυτές τις κινήσεις. Δε θέλουν να τρομάξουν τη διεθνή κοινότητα. Δε θέλουν να τρομάξουν την αστική τάξη της χώρας.

Σ' αυτό το τελευταίο αποδεικνύονται εξαιρετικά ταλαντούχοι. Πήγαν και στο Άγιο Όρος! Χωρίς φυσικά να πιστεύουν τις πραγματικές αξίες της μοναστικής πολιτείας. Σάμπως και οι άλλοι που πορεύτηκαν επιδεικτικά στα μονοπάτια του Αγίου Όρους τις πίστευαν αυτές τις αξίες; Πήγαν και στον Πάπα! Βέβαια, τους είδε «στα όρθια». Και το χειρότερο; Του έδωσαν «συγχωροχάρτι» για τα μεγάλα αμαρτήματα του Καθολικισμού.

Το τελευταίο τους κατόρθωμα είναι και το πιο εντυπωσιακό. Άρπαξαν απ' τα χείλη κυβερνητικών παραγόντων την πρόταση για Εθνική Συνεννόηση. Έβαλαν τις δικές τους, φυσικά, προϋποθέσεις.

Πολύ μικρή σημασία έχει αυτό. Σάμπως και η κυβέρνηση δεν «παίζει», κυρίως, επικοινωνιακά;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News