default-image

Η Χρυσή Αυγή πίσω στα κάγκελα

Απόψεις
Η Χρυσή Αυγή πίσω στα κάγκελα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Ισίδωρου Ντογιάκου είναι σημαντική. Όχι μόνο για το ότι προτείνει να παραπεμφθούν στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για τα κακουργήματα πάνω από 75 στελέχη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Το σκεπτικό της πρότασης είναι και αυτό σημαντικό. Θα έλεγα ότι έχει και ιστορική αξία.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Είναι ιστορικό ντοκουμέντο. Περιγράφει με εξαιρετική καθαρότητα τη γέννηση και τη γιγάντωση της Χρυσής Αυγής. Και τη μεταμόρφωσή της σε πολιτικό κόμμα από το 2008 και μετά. Και καταλήγει ότι το ένδυμα πολιτικού κόμματος δεν μπορεί να κρύψει την ύπαρξη και δράση μιας εγκληματικής οργάνωσης ως η Χρυσή Αυγή.

Η πρόταση είναι τεκμηριωμένη. Θα πρόσθετα ότι είναι και γλαφυρή στην περιγραφή της δολοφονίας του τραγικού τραγουδιστή Παύλου Φύσσα. Πόσο άνανδρη ήταν η κυριολεκτική σφαγή του. Από το τοπικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Δεν υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στους χρυσαυγίτες και στη μικρή παρέα του Παύλου Φύσσα. Ούτε οποιαδήποτε πρόκληση από τη μεριά της μικρής παρέας. Ίσα-ίσα. Προσπάθησαν (τα μέλη της παρέας του Φύσσα) να αποφύγουν την οποιαδήποτε επαφή μαζί τους. Έτρεξαν μάλιστα για να κρυφτούν στους γύρω δρόμους. Το πιο χυδαίο και άνανδρο; Ήταν πεσμένος ο Παύλος Φύσσας όταν τον μαχαίρωσε ο αδίστακτος Ρουπακιάς.

Παρακολούθησα στο διαδίκτυο τις αντιδράσεις των μελών της Χρυσής Αυγής. Κανένα ίχνος μετάνοιας. Κανένα σημάδι κάποιας εσωτερικής συντριβής. Καμιά ένδειξη εξωτερικής εκδήλωσης αποδοκιμασίας της βίας. Αμετανόητοι μέχρι τέλους. Και πάντα βορβορώδεις. Επιτίθενται με βρισιές κατά του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών. Αποσπούν από το κείμενό του κάποιες λέξεις, παραποιούν το νόημά τους και επιχειρούν την αποδυνάμωσή του.

Η Δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της. Η σωτηρία της Πατρίδας και της Δημοκρατίας είναι καθήκον του λαού μας. Όλων μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News