default-image

Φυσικές και αφύσικες συμμαχίες

Απόψεις
Φυσικές και αφύσικες συμμαχίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαίνεται πως όλοι ετοιμάζονται. Για συμμαχίες. Για συνεργασίες. Χωρίς να μας προειδοποιούν για το περιεχόμενό τους. Δε μας εγγυώνται τις λύσεις που θα επιχειρήσουν να μας επιβάλουν. Και αυτό έχει μια απλή ερμηνεία. Οποιαδήποτε σχετική προαναγγελία θα οδηγήσει σε αποσυσπειρώσεις.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Οι περισσότεροι νομίζουν πως δε θα υπάρξει κόμμα που θα έχει τη δυνατότητα και το προνόμιο της αυτοδυναμίας. Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές. Και φυσικά θέλουν να διευκολύνουν το πέρασμά τους στην κοινή γνώμη. Και στο εκλογικό σώμα. Ψηφίζοντας τον ένα ή τον άλλο κομματικό σχηματισμό δε θα επέλθει ακυβερνησία στη χώρα. Γιατί και αυτό μετράει. Συνήθως αυτό το κόμμα που προηγείται μαζεύει στην τελική εστία και άλλους εκλογείς, που δεν έχουν πολυαποφασίσει που θα ρίξουν την ψήφο τους.

Όλα αυτά τα ενδεχόμενα δεν είναι σουρεαλιστικά. Η προηγούμενη κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου μας έχει να επιδείξει πολλά σχετικά παραδείγματα.

Από την ίδια ιστορία γνωρίζουμε και τις συνέπειες και τις εμπλοκές όλων αυτών των σεναρίων.

Ας ξαναπάρουμε το νήμα από την αρχή. Μένει αρκετός και πολύτιμος χρόνος μέχρι την προεδρική εκλογή. Οι κυβερνώντες ας αποφασίσουν τι θέλουν να αφήσουνε στον τόπο. Για να τους θυμόμαστε. Ή και για να τους ξεχάσουμε.

Η επόμενη φάση είναι η προεδρική εκλογή. Για να αφήσουν το στίγμα τους όλοι οι βουλευτές. Και ο καθένας ξεχωριστά.

Και όταν έρθει η ώρα, εμείς οι πολίτες θα πρέπει να αξιώσουμε πολλά. Από τα ελάχιστα; Ποιοι θα πάνε και με ποιους; Και σε ποια βάση; Και σε ποιο ελάχιστο πρόγραμμα;

Και μέχρι τότε τα ξαναλέμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News