Απόψεις

Καταγγελιομανία και Δημοκρατία

Σίγουρα δεν πάμε καλά. Μέχρι το τέλος του Φλεβάρη και τις αρχές Μάρτη θα ζούμε μέσα σε καταγγελίες, "μαγκιές" και τα συναφή. Δυστυχώς θα υπάρξει και ακροατήριο. Με πολλούς γραφικούς και πολλαπλάσιους χασομέρηδες. Όσο πιο κουζουλός θα είναι ο τοπικός ή πανελλήνιος «εισαγγελέας», τόσο περισσότερη μαρίδα θα μαζεύει ολόγυρά του.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Το τελευταίο κρούσμα είναι και πιο αποκαλυπτικό. Ένας από τους πιο αξιόλογους βουλευτές μας, που πολύ τον τιμούμε (κι εγώ προσωπικά), κατήγγειλε στη Βουλή ότι διατάξεις νόμων τροποποιούνται μετά από τηλεφώνημα κάποιου μεγαλοεπιχειρηματία. Ονόματα δεν είπε. Παρόλο που προσκλήθηκε και προκλήθηκε. Θα τα πει, όπως μας υποσχέθηκε. Όχι τώρα. Στο μέλλον. Ούτε πότε ακριβώς. Κανένας δεν τον βοήθησε. Ολίσθημα; Αυτή η πιο επιεικής εκδοχή εμένα με πείθει.

Και υπήρξε συνέχεια. Κάποια εφημερίδα την Κυριακή περιέγραψε έναν κουμπαρά, που γυροφέρνουν επιχειρηματίες, για να τον γεμίσουν με αρκετά ευρώ. Στόχος τους; Να εξαγοράσουν βουλευτές για την προεδρική εκλογή. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση. Να έρθει να καταθέσει ενόρκως εκείνος που είδε τον κουμπαρά. Η εισαγγελέας σωστά έπραξε. Δεν μπορεί να προχωρήσει ο δημόσιος βίος με το βάρος τόσο "παχυλών" καταγγελιών. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκε. Χαρακτήρισε την εισαγγελική παρέμβαση ως ετεροχρονισμένη. Αν τα Ελληνικά μου είναι σωστά, έπρεπε η παραγγελία για έρευνα να δοθεί την Κυριακή το πρωί, τότε που κυκλοφόρησε η εφημερίδα.

Θέλω να το πω καθαρά. Φαίνεται πως τους τρέλανε η δημοσκοπική τους πρωτιά. Για να το ξανασκεφθούν λιγάκι.

Για να το ξανασκεφθούν οι Έλληνες πολίτες. Αυτοί πολύ.

Σχόλια