default-image

H επόμενη μέρα

Απόψεις
H επόμενη μέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόψε, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, θα ξέρουμε αν η κυβέρνηση θα έχει λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Οι πιο πολλοί στοιχηματίζουν υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης. Δηλαδή ότι θα τη λάβει. Αυτό που δεν είναι βέβαιο είναι αν η τελική καταμέτρηση των ψήφων εμπιστοσύνης κινηθεί στα γνωστά πλαίσια. Θα χάσει η συγκυβέρνηση κανένα βουλευτή και την ψήφο του; Ή θα πάρει κανέναν παραπάνω από αυτούς που υπολογίζουν; Κάτι τέτοιοι καιροί κρύβουν και τις εκπλήξεις τους.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Είναι βέβαια νωρίς να αποτιμήσουμε τον κοινοβουλευτικό διάλογο που αναπτύχθηκε αυτές τις μέρες. Χρειαζόμαστε και ολόκληρη τη χθεσινή μέρα. Χρειαζόμαστε και ολόκληρη τη σημερινή. Βέβαια, δεν μπορώ να αποκρύψω την απογοήτευσή μου για το γενικό επίπεδο των ομιλητών. Σκάνδαλα χωρίς ονόματα. Σχέδια χωρίς γραμμές. Κούφια λόγια. Νούμερα στον αέρα. Και πάρα πολλά παραπολιτικά. Με αυτά αντικαταστήσαμε τον πολιτικό λόγο. Φαινόμενο αρνητικό όχι μόνο για την παρούσα Βουλή. Σε αυτήν όμως το παρακάνανε!

Αυτό όμως που πρέπει να μας απασχολεί είναι η επόμενη μέρα.

Κάτι θα έχει κερδίσει η κυβέρνηση από αυτή την κοινοβουλευτική διαδικασία. Μπορεί όμως να το χάσει ή και να το καταστρέψει με τα λόγια δυο-τριών γνωστών λαϊκιστών στελεχών της. Και με την απουσία δημιουργικών προτάσεων και πρωτοβουλιών. Δυστυχώς για εκείνη και για τη χώρα, όλη η επικαιρότητα στρέφεται γύρω από τα κόκκινα δάνεια, τα κουρέματα και τις ολικές ή μερικές διαγραφές τους. Είναι πρόβλημα και αυτά. Δεν μπορούν όμως με τίποτα να σπρώξουν την Ελλάδα προς τα μπρος, από μόνα τους.

Η επόμενη μέρα μας ενδιαφέρει. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μια έντιμη διαδικασία συνεννόησης για αυτήν. Χωρίς την παρέα των μικρομεγάλων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News