default-image

Μήπως πρέπει να συνεννοηθούμε;

Απόψεις
Μήπως πρέπει να συνεννοηθούμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μου αρέσουν οι επισκέψεις στη "Στοά του Βιβλίου", στο κέντρο της Αθήνας. Ακριβώς κάτω από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Πολλά βιβλιοπωλεία μαζί. Και ένας σημαντικός χώρος για την παρουσίαση βιβλίων. Από τους συγγραφείς ή και άλλους. Προχθές το βράδυ ο Κώστας Λαπαβίτσας παρουσίασε το τελευταίο του βιβλίο "Ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα και την περιφέρεια της ευρωζώνης".

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Πήγα. Ήμουν βέβαιος ότι θα ήταν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση. Έχω διαβάσει κι άλλα βιβλία του ίδιου συγγραφέα. Διαφωνώ στις περισσότερες θέσεις του. Όμως διακρίνω ένα οξύ πνεύμα και με πολλές αναλυτικές ικανότητες. Θα επακολουθούσε διάλογος. Ήξερα από το παρελθόν πως σε κάτι τέτοιες συνάξεις ακούγονται αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Είτε συμφωνείς, είτε διαφωνείς.

Οι βασικές θέσεις του συγγραφέα είναι: Βαθιά διαγραφή του χρέους. Άρση της λιτότητας. Άμεση παρέμβαση για τη μείωση της ανεργίας. Δημόσια ιδιοκτησία των τραπεζών. Κάθαρση και μετασχηματισμό του κράτους. Στα συμπεράσματά του: Καμιά βαθιά αλλαγή δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΟΝΕ.

Τι με εντυπωσίασε; Ορισμένες κριτικές παρατηρήσεις του που αφορούσαν την Αριστερά. Αποδέχεται τις παροχές που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης. Διατύπωσε δύο επιφυλάξεις. Πρώτον, αυτές οι παροχές δε συνιστούν πρόγραμμα. Το οποίον αναμένει. Και δεύτερον, αμφισβητεί τη δυνατότητα χρηματοδότησης αυτών των παροχών.

Φεύγοντας έκανα μια απλή σκέψη. Πρέπει ν' αρχίσουμε να συζητάμε. Όλοι οι πολιτικοί χώροι. Οι ανταλλαγές συνθημάτων και κατηγοριών δεν ωφελούν κανέναν. Δεν ωφελούν τη χώρα.

Λέτε κάποτε να συνεννοηθούμε;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News