Απόψεις

"Λαϊκισμός", ο χειρότερος "διαπραγματευτής"!

Δηλώσεις του πρωθυπουργού, συμπεριφορές υπουργών, δημοσκοπήσεις με τεράστιες διαφορές μεταξύ τους και επιθυμίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμόρφωσαν τις τελευταίες μέρες μια προεκλογική ατμόσφαιρα στη χώρα. Υποτίθεται ότι συζητάμε με την Τρόικα την απεμπλοκή του ΔΝΤ από την οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση παρουσία του στη χώρα μας.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Δεν ξέρω αν θα βγούμε φέτος ή του χρόνου, ή του παραπάνω χρόνου από το ασφυκτικό καθεστώς επιτήρησης της οικονομίας της χώρας μας και του ουσιαστικού ελέγχου της. Με μονομερείς ενέργειες αποκλείεται. Όλοι σήμερα μιλάνε για διαπραγματεύσεις. Και στην κυβέρνηση. Και στην αντιπολίτευση. Τουλάχιστον στη μείζονα. Και περίπου όλοι τα ίδια ζητάνε. Περίοδο χάριτος. Συν μικρότερο επιτόκιο. Συν μικρότερες δόσεις! Όλο και πιο μακριά. Ολοκληρωτικό σβήσιμο του χρέους κανείς δεν το συζητάει. Και επειδή μερικοί στο παρελθόν μιλούσαν με τρανή γλώσσα για ολοκληρωτικό "κούρεμα" του χρέους, σήμερα μετέφεραν το "κούρεμα" στον παράδεισο των "στρατηγικών στόχων"!

Μεταξύ μας δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής. Ο "δεξιός" ή ο "αριστερός"; Είμαι βέβαιος ότι με βάση τη "Συνθήκη του Μάαστριχτ", όπως ισχύει σήμερα, οι Βρυξέλλες θα επιτηρούν την ελληνική οικονομία. Ασφυκτικά! Και στο πρώτο στραβοπάτημά μας οι κυρώσεις σε βάρος της χώρας θα είναι πιο σκληρές.

Ένα βασικό συμπέρασμα από τα πιο πάνω. Χώρος για φτηνούς λαϊκισμούς δεν υπάρχει. Χώρος για "κραγμένους" λαϊκιστές δεν πρέπει να αφεθεί. Αν αυτό δεν το επιτρέπουμε στο λαό μας, πολύ περισσότερο δεν το ανεχόμαστε σε στελέχη του δημόσιου βίου. Ειδικά σε υπουργούς. Που αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να έχει κατανοήσει τα τραγικά λάθη του τελευταίου ανασχηματισμού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια