default-image

Πότε Βούδας, πότε Κούδας

Απόψεις
Πότε Βούδας, πότε Κούδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην πολιτική πολλές φορές γίνονται πράγματα που φαίνονται από μακριά ότι έχουν σκοπιμότητα επηρεασμού των ψηφοφόρων και είναι πολύ χοντροκομμένα και κραυγαλέα προπαγανδιστικά. Η Εκκλησία πάντα ήταν μέσα στο πολιτικό παιχνίδι και το μόνο κόμμα που συνειδητά δεν είχε επαφές μαζί της ήταν το ΚΚΕ, διότι ο κομμουνισμός ακολουθούσε τη ρήση το Μαρξ: «Η θρησκεία είναι το όπιο των λαών». Η μόνη προβεβλημένη κομμουνίστρια που είναι και θρησκευόμενη στην Ελλάδα είναι η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη.

Του Γιώργου Χυντηράκη  

Με τις διάφορες κατά καιρούς αποχωρήσεις στελεχών από το ΚΚΕ και δημιουργίας άλλων κομματικών σχηματισμών (ΚΚΕ Εσωτερικού - Συνασπισμός - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜ.ΑΡ. κ.λπ.) κάποιοι θυμήθηκαν το θρησκευτικό τους συναίσθημα και άλλοι συνέχισαν την προσήλωσή τους στον αθεϊσμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας τις αρνητικές διαστάσεις που πήρε η μη θρησκευτική ορκωμοσία της κυρίας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και στελεχών του σε Περιφέρειες και Δήμους ανά την Ελλάδα, έκανε κάποιες κινήσεις συμβολικές, γιατί γνωρίζει ότι το θρησκευτικό συναίσθημα είναι βαθιά ριζωμένο σε μεγάλες μάζες των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Έτσι πρόλαβε και έκανε επίσκεψη «προσκύνημα» (!) στο Άγιο Όρος και τώρα πηγαίνει να συνομιλήσει με τον Πάπα στο Βατικανό (!).

Βέβαια, από το λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαφανιστεί η λέξη κομμουνισμός και έχει αντικατασταθεί με το αριστερός, που όσο και να 'ναι έχει τις αποστάσεις του.

Η Εκκλησία καλό θα ήταν να έμενε μακριά από τα πολιτικά παιχνίδια και όσοι πιστεύουν να πιστεύουν, οι δε άλλοι ας προσκυνούν τον Μαρξ, τον Λένιν, τον Μάο ή όποιον άλλον θέλουν, αλλά να μη μας "δουλεύουν".

Στην ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Λυγερός, παρότι ήταν υπέρ του θρησκευτικού όρκου, αναγκάστηκε να κάνει στο "παρά πέντε" ψηφοφορία μεταξύ των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του και να ακολουθήσει δημοκρατικά τη θέληση των πολλών.

Πάντως, επειδή κανένα κόμμα δεν έχει πάρει διαφορά στις δημοσκοπήσεις, να είστε σίγουροι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα ξεθάψουν ό,τι παλαιοκομματικό μπορεί να επηρεάσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Η επόμενη κίνηση που περιμένω είναι η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα, στην Κόκκινη Πλατεία, και το «προσκύνημά» του στο μαυσωλείο του Λένιν!!!

Υ.Γ.: Διάβασα ένα βιβλίο του Αντώνη Σανουδάκη, όπου έχει καταγράψει γεγονότα της κρητικής αντίστασης που του είχε αφηγηθεί ό Μιχάλης ο Σαμαρίτης, αρχηγός κομμουνιστικής αντιστασιακής ομάδας της Κατοχής. Σε κάποιο σημείο ο Σαμαρίτης μιλάει για την περίοδο της εξορίας του σε ένα νησί, όπου κρατούμενος ήταν και ο Μανόλης ο Γλέζος.

Περιγράφει λοιπόν την απεργία πείνας που είχαν κάνει οι χιλιάδες κρατούμενοι κομμουνιστές, ζητώντας καλύτερους όρους διαβίωσης και λέει με έμφαση ότι, ενώ όλοι κράτησαν επί μέρες την απεργία, ο μόνος που κατέβαινε και έπαιρνε φαγητό ήταν ο Μανόλης Γλέζος, καθώς και η παρέα του.

Βέβαια, ο Μιχάλης ο Σαμαρίτης έχει πεθάνει, αλλά ο Αντώνης ο Σανουδάκης θα μπορούσε να μας πει αν του αφηγήθηκε περισσότερα για το επεισόδιο αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News