Απόψεις

Ώρες καφενείου χωρίς εξέδρες!

Ωραίο το παιχνίδι με τα νούμερα. Με πολλούς παίχτες. Και πολλές αριθμητικές. Αν πάρουμε τοις μετρητοίς τους υπολογισμούς από τις προτάσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε το αποτέλεσμα βγάζει ένα πολύ σημαντικό κόστος. Έντεκα κόμμα κάτι δισ. ευρώ. Αυτά τα λεφτά δεν τα έχουμε. Και δεν πρόκειται να μας τα δανείσει κανένας.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Αν πάρουμε τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, το συνολικό κόστος είναι θεόρατο. Είκοσι επτά κόμμα κάτι δισ. ευρώ. Αυτά τα λεφτά δεν τα έχουμε με τίποτα. Όχι μόνο δεν πρόκειται να μας τα δανείσει κανένας. Θα τρομάξει! Και θα αναρωτηθεί ο απλός πολίτης της Ευρώπης: Τι συμβαίνει με τους Έλληνες;

Κοιτώντας τα νούμερα, αυτά που μας δίνουν η ΕΛ.ΣΤΑΤ. και η Τράπεζα της Ελλάδος, τότε είμαστε πιο κοντά στα νούμερα του υπουργείου Οικονομικών. Δε χρειάζεται ξεχωριστή ευφυΐα. Διαβάζεις με προσοχή τα στοιχεία της εξέλιξης του προϋπολογισμού και με ελάχιστες διορθώσεις φτάνεις στο προηγούμενο αποτέλεσμα.

Εντάξει. Ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι ο τελευταίος. Ούτε ο πρώτος. Μας τα 'παν κι άλλοι. Που γρήγορα "σπάσανε" τα μούτρα τους. Ο κύριος όγκος των μέτρων-προτάσεων αυτών δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ. Πόσοι την ώρα της ειλικρίνειας θα θυμούνται αυτές τις απλές αλήθειες; Εξαρτάται. Κάποιοι θα υπομειδιούν. Οι περισσότεροι θα κατέβουν στην πλατεία Συντάγματος ως αγανακτισμένοι. Και στις άλλες πλατείες.

Γύρω από αυτά μαίνονται επικοινωνιακές συγκρούσεις. Με κορώνες! Με λόγια παχιά! Με ύβρεις! Σαν να θέλουν όλοι τους να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα μεγάλο καφενείο. Του παλιού "καλού καιρού".

Μόνο που τώρα δεν υπάρχουν "εξέδρες"!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια