default-image

Τα σενάρια ενός αργόσχολου σαββατοκύριακου

Απόψεις
Τα σενάρια ενός αργόσχολου σαββατοκύριακου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πιο κατάλληλες ημέρες για σενάρια είναι εκείνες του σαββατοκύριακου. Ειδικά στο μέσον του καλοκαιριού. Ο ελεύθερος χρόνος είναι πιο πλούσιος. Μπορούμε να συζητάμε στην ύπαιθρο. Και υπό το σεληνόφως. Δεν αφήνουνε ίχνη. Δεν κοστίζουν. Δεν έχουν κυρώσεις. Άλλωστε, ποιος θα τις θυμάται μετά από λίγες εβδομάδες. Στους απανταχού καφενέδες της χώρας ή και παρά θιν' αλός διερωτώνται όλοι μέχρι πότε θα αντέξει η παρούσα κυβέρνηση.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Οι πιο πολλοί από εμάς δε θέλουμε εκλογές. Αλλά ποιος μας ρωτάει;

Πάρα πολλοί προβλέπουν εκλογές το προσεχές φθινόπωρο. Η κυβέρνηση δε θα αντέξει. Θα καταρρεύσει κάτω από την πίεση του λαού. Και του Αλέξη Τσίπρα. Αυτές τις προβλέψεις τις έχουμε ξανακούσει και ξαναδιαβάσει. Πολλοί καυτοί «Σεπτέμβρηδες» έχουν προαναγγελθεί τα τελευταία χρόνια.

Κάποιες ταλαιπωρίες έχουμε υποστεί εξαιτίας αυτών των παραγγελμάτων, πλην όμως, τελικά τίποτα δε συνέβη. Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες πριν τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές και ευρωπαϊκές εκλογές είχαμε κουφαθεί από το σύνθημα «την Κυριακή ψηφίζουμε, τη Δευτέρα φεύγουν»!

Περίπου ο ίδιος αριθμός αναλυτών και προφητών στοιχηματίζει για το τέλος της παρούσας κυβέρνησης με την προσπάθεια ανάδειξης του επόμενου προέδρου της Δημοκρατίας. Πράγματι αυτό είναι ένα σοβαρό σενάριο.

Μόνον που η κυβέρνηση βιάζεται να φτιάξει κλίμα. Πάνω στις αντιδράσεις και τη συμπεριφορά των ανεξάρτητων βουλευτών. Προφανώς δεν έχουν μέλλον. Και τους περισσότερους από δαύτους κανένας δεν πρόκειται να τους εντάξει στα ψηφοδέλτια της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έχει δείξει τα όρια ανοχής του.

Μόνον που και η αντιπολίτευση βιάζεται να φτιάξει κλίμα. Και αυτή. Ο πολιτικός χρόνος μέχρι το Μάρτιο του 2015 είναι αρκετά μεγάλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News