Απόψεις

Ανδρέας Παπανδρέου: Απάντηση στις βλασφημίες

Το περασμένο Σάββατο δημοσιεύτηκε μια έρευνα της κοινής γνώμης στην "Εφημερίδα των Συντακτών". Η εταιρεία που διεξήγαγε την έρευνα αυτή είναι η Public Issue και ο Γιάννης Μαυρής, πρόεδρος και διευθύνων της δημοσκοπικής αυτής εταιρείας, την παρουσίασε. Έχω την υπόνοια ότι η έρευνα αυτή είχε παραγγελθεί από μια άλλη μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα, που τελικά δε θέλησε να τη δημοσιεύσει. Και υποθέτω το λόγο. Δεν άρεσαν τ' αποτελέσματα της έρευνας αυτής στα αφεντικά της εφημερίδας.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Παρ' όλα αυτά, η συγκεκριμένη ιδεολογική γραμμή της εφημερίδας των Συντακτών προσδίδει κύρος και εγκυρότητα στ' αποτελέσματα. Θα το εξηγήσω. Στο ερώτημα ποια ήταν η καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, δόθηκαν οι ακόλουθες απαντήσεις: Η καλύτερη όλων των κυβερνήσεων ήταν η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου της περιόδου 1981-1985. Με 33%! Ακολουθεί η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή (του θείου!) της περιόδου 1974-1980 με 27%. Οι λοιπές κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης πέφτουν στο 4% και ακόμα πιο κάτω.

Στο ερώτημα "ποια είναι η δεκαετία των μεγαλύτερων αλλαγών", έρχεται πρώτη η περίοδος 1980-1989 με 48%. Ακολουθεί η δεκαετία 1974-1980 με 17%. Αμέσως μετά η δεκαετία που ξεκινά το 2000 με 16%.

Στο ερώτημα "ποιος ήταν ο σημαντικότερος πρωθυπουργός στη Μεταπολίτευση", δόθηκαν οι ακόλουθες απαντήσεις. Πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου με 36%. Δεύτερος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο θείος!) με 33%. Όλοι οι άλλοι πρωθυπουργοί δεν ξεπερνούν το 3%.

Γιατί αναφέρομαι σ' αυτή τη δημοσκόπηση; Γράφονται πολλά αυτές τις μέρες σε μια προσπάθεια απαξίωσης του Ανδρέα Παπανδρέου. Τον οποίο πολύ αγάπησε ο ελληνικός λαός, και τον οποίο πολύ σέβονται οι πανέλληνες.

Ας είναι όλα αυτά απάντηση στους βλάσφημους.

Σχόλια